12. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuamet jagas teenete eest aumärke

Rahandusminister Maris Lauri andis üle MTA aumärgid ametile osutatud erakordsete teenete eest. Kõrgeima aumärgi sai MTA teenindusosakonna juhataja Rivo Reitmann töötamise registri rakendamise eest.

Töötamise registri puhul on tegemist kasutajasõbraliku ja riigiasutusega suhtlemisel tööandja aega kokkuhoidva lahendusega, mis on aidanud muu hulgas korrastada tööturgu. Sisuliselt on registri näol tegemist e-tööraamatuga, mille alusel tekib Eesti inimestel ravikindlustus ning arvestatakse pensionide suurus. Tänu Rivo Reitmanni heale koordineerimisele erinevate ametkondade vahel võeti töötamise register ka tähtaegselt kasutusele.

Teise klassi aumärgi said kaks MTA pikaaegset koostööpartnerit – aastatel 2004-2013 Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu juhtinud Enn Veskimägi ning aastatel 2005-2014 riigi peaprokurörina töötanud Norman Aas.

Enn Veskimägi on aidanud välja kujundada toimiva praktika suhtluses maksuhalduri ja ettevõtjate vahel, aidanud ettevõtjatele selgitada muudatusi maksukeskkonnas, andnud nõu maksude administreerivates küsimustes, aidanud riigil muuta kehtivaid regulatsioone efektiivsemateks ning seisnud ausa ja läbipaistva ettevõtluskeskkonna eest.

Norman Aas on pikaajaline partner maksu- ja tolliameti pädevusse kuuluva kriminaalmenetluse õiguse raamistiku kaasajastamisel ja rakendamisel. Tema juhtimisel on riigiprokuratuuri kaasabil tehtud kriminaalmenetluse ja karistusõiguse täiendused, mis on mõjutanud maksu- ja tolliameti suutlikkust võidelda maksu- ja tollikuritegevusega.

Kolmanda klassi aumärgi pälvis maksu- ja tolliameti tulude osakonna peaspetsialist Leelo Kokk, kes on andnud märkimisväärse panuse maksu- ja tolliameti jaoks olulistes arvestusega seotud arendusprojektides. Leelo Koka panus on olnud silmapaistev uues tulude arvestussüsteemi projektis, eurole üleminekul, Tallinna linna müügimaksu ja reklaamimaksu halduse loomisel, keskkonnatasude ning kohtu ja prokuratuuri nõuete halduse projektis.

Aumärke annab MTA välja seitsmendat korda.

Autor: Kadrin Karner, Kadrin Karner

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700