27. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maris Laurist saab rahandusminister

Reformierakond esitas rahandusministri kandidaadiks Maris Lauri.

Reformierakonna liige Arto Aas õnnitles sotsiaalmeedias Maris Laurit ja ütles, et Eesti saab endale hea rahandusministri.

Lauri teatas pressiteate vahendusel, et esimese asjad, mis teda ees ootavad, on 2015. aasta riigieelarve menetlemine riigikogus, Euroopa Liidu struktuurifondide võimalikult kiire kasutuselevõtt ning selleks vajalike sammude astumine ning kiirlaenude regulatsiooni valitsusse toomine. "Tuleval nädalal on ka Euroopa rahandusministrite kohtumine Brüsselis. Väga pikka sisseelamisaega mulle ei anta, tuleb hakata kohe tegutsema," kommenteeris Lauri.

Peaminister Taavi Rõivas ütles, et tal on hea meel, et Lauri ei kohkunud esitatud väljakutsest tagasi. "See ei ole kindlasti lihtne töö. Samas olen kindel, et Maris saab rahandusministri ametis hästi hakkama," sõnas Rõivas.

Täna hommikul teatas majandusanalüütik ja selle aasta kevadest peaminister Taavi Rõivase nõunikuna töötav Maris Lauri oma blogis, et astub Reformierakonda ja osaleb eelolevatel riigikogu valimistel.

Lauri selgitas blogipostituses, et otsustas liituda Reformierakonnaga, kuna on ise selgelt parempoolse ilmavaatega ja hindab kõrgelt isikuvabadusi.

Reformierakonna liikmena soovib ta kindlasti osaleda erakonna majandusprogrammi valmimises. Lauri hinnangul peaks Eesti säilitama lihtsa ja arusaadava maksusüsteemi ning hoidma maksukoormust madalana.

Võimalike rahandusministri kandidaatidena nimetati täna meedias veel Arto Aasa, Aivar Sõerdi, Remo Holsmeri. Riigikogu liikmetest reformierakondlaste tõus rahandusministriks võis aga nurjuda, sest siis oleks saanud riigikogusse asendusliikmena Silver Meikar.

Maris Lauri on Eesti majandusanalüütik. Lauri on töötanud Eesti Pangas, Tallinna Pangas, Hansapangas ja Swedbankis, pidanud loenguid kõrgkoolides ning juhendanud väitekirju. Lauri on EASi nõukogu liige ja auditikomitee esimees. Alates 2014. aasta aprillist on Maris Lauri peaminister Taavi Rõivase majandusnõunik. Lauril on teadusmagistri kraad majandusteaduses Tartu Ülikoolist.

Autor: Äripäev, Tuuli Seinberg

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700