Autor: Tuuli Seinberg • 15. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: VERP 6.3 on lihtne ja töökindel

1991. a. asutatud Gaiasoft OÜ on üks esimesi kodumaise raamatupidamistarkvara väljatöötajaid.  VERP 6.3 sobib väiksematele ja keskmistele firmadele, MTÜdele, KÜdele ning riigi raamatupidamiskohustuslastele.

Küsimustele vastab Gaiasoft OÜ projektijuht Imbi Rooste:

1. Millest lähtuda tarkvara valikul?Tarkvara valikul tuleb kõigepealt kaardistada oma vajadused lähtuvalt firma tegevusest ja erisustest. Teiselt poolt saab lähtuda aga kindlaksmääratud eelarvest, mis teinekord võib tähendada teatavaid kompromisse.  Kui tegemist on erilisemate vajadustega ja valmistoodet turult selle tarvis ei leia, siis tuleb kindlasti arvestada suuremate kulutustega. võib olla lihtsam ja keerulisem ning töökeskkond  kasutajasõbralikum või ebamugavam. ja hilisem kasutajatugi ning samuti tootearendus. Selle juures on kindlasti kasulikud ka teiste kasutajate kogemused.

Turul on palju raamatupidamistarkvarasid, lõpptulemusena jõuavad  nad sarnaste tulemusteni, aga programmi ülesehitus

Tähtis on samuti eelnevalt välja selgitada, kuidas toimub kasutajate koolitus

2. Millised on teie tarkvara suurimad plussid ja eelised?Gaiasoft OÜ-s väljatöötatud raamatupidamistarkvara VERP arendus tugineb paljuski pikaajalisele koostööle raamatupidajatega. Seetõttu loeme suureks plussiks tarkvara loogilist ülesehitust ja kasutajasõbralikku töökeskkonda. Tarkvara moodulid on omavahel integreeritud, kuid kasutatavad ka iseseisvatena. Tarkvara soetamisel või rentimisel aitame kliendil  komplekteerida just tema vajadustele  vastava programmipaketi, hiljem on paketti alati võimalik lisada kas mooduleid, kasutajaid või lisafirmasid. Samuti oleme valmis tegema tarkvarasse täiendusi vastavalt kliendi soovidele., lisaks otsesele programmi kasutajatoele abistame oma kliente ka raamatupidamisalastes küsimustes, samuti arvutialaste probleemide lahendamisel.

Pöörame oma firmas suurt tähelepanu klienditoele

3. Kui palju on kasutajaid ja/või kes on tuntumad kasutajad?Käesoleval ajal on tarkvara kasutajaid ligi 1000. Kuna programm on kasutusel ka mitmes suuremas ja väiksemas raamatupidamisteenust osutavas firmas, siis sellega lisandub umbes samapalju firmasid, kellele tehakse raamatupidamist meie programmiga. Meie eesmärk on pakkuda klientidele kvaliteetset teenust,  kasutajate arvu suurendamine on meile oluline, aga mitte eesmärk omaette.

Väike valik meie kasutajatest: Küberneetika Instituut, Eesti Vabaõhumuuseum, Loo Elekter AS, Cybernetica AS, Tarcona AS, Angroo OÜ, Märitz & Ko OÜ,  Brytta OÜ, Ciest Metall OÜ, KÜ Masti.

 

ASi Loo Elekter pearaamatupidaja Helje Rohtla kasutab Verpi juba üle 10 aasta. „Enne seda proovisime üht ja teist tarkvara ning nägime ikka „välku“ ka,“ meenutab Helje elektrifirma kõnepruuki kasutades. – töös ei esine mingeid tõrkeid ning tarkvara saab alati usaldada. Ka on väga palju erinevaid funktsioone ja valikuvõimalusi, mida igapäevaselt ehk ei kasutagi. Samas on hea teada, et need võimalused on olemas. ja seda on lihtne kasutama hakata. Kiidusõnu jagub ka ettevõtte jaoks – näiteks tehti spetsiaalselt Loo Elektri jaoks toimiv elektrimoodul, mis on olemuselt üsna keerukas.

Kasutajad tarkvarast

Tarkvara suurimate plussidena toob Helje Rohtla välja töökindluse

Rohtla lisab, et tarkvara on väga kasutajasõbralik

Laita ei oska kasutaja midagi, sest iga probleem leiab kiire lahenduse.

Mida tarkvara sisaldab

 .

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700