30. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iga kolmas ameeriklane on võlgasid maksmata jätnud

Hinnanguliselt iga kolmas täiskasvanud inimene Ameerikas, ehk 77 miljonit inimest, on jäänud millalgi hätta oma võlgade maksmisega ning nendelt on hakatud „võlga sisse nõudma“, selgub Urban Institute uuringust.

Organisatsioon uuris võlgasid, mis ei olnud seotud kinnisvaralaenudega. Sinna hulka kuulusid krediitkaardi võlad, autolaenud, raviarved, alimendid lastele ning isegi parimistrahvid, vahendab CNN Money.

Inimeste maksmata võlad ulatusid 25 dollarist kuni 125 000 dollarini. Keskmine võlasumma oli 5200 dollarit.

Geograafiliselt on probleeme kõikides regioonides. Halb seis on Nevada osariigis, kus 47 protsenti täiskasvanutest pole võlga õigeks ajaks tasunud ning tihtipeale ka inkassofirmasse antud. Nevadas oli keskmine võlgu jäänute summa kõige suurem – 7198 dollarit.

North Dakota osariigi pole oma võlakohustusi õigeks ajaks täitnud 19 protsenti täiskasvanutest. Üldiselt on hullem olukord Lõuna osariikides – mõnedes piirkondades oli näitaja lausa 44 protsenti. Vähem on võlgu jäänud inimesi aga Kirde-USAs, kus protsent paljudes maakondades 30 ja vähem protsenti.

Autor: Mait Kraun, Tuuli Seinberg

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700