Autor: Raamatupidaja.ee • 3. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lüngad Autorollo raamatupidamises

Autorollot lühikest aega raamatupidamise osas nõustanud Erkki Kibbermann ütles täna Autorollo kohtuistungil, et ettevõtte raamatupidamises oli kuudepikkune lünk ning tema sai Siim Roodelt ühel hetkel pataka puudu olnud raamatupidamisdokumente, mille andis edasi Autorollo toonasele raamatupidajale.

Kibermann rääkis kohtus, et temaga võttis ühel kevadel ühendust Rain Rosimannus, aastaarvu Kibbermann ei mäletanud. Arvestades Äripäeva infot sündmuste kronoloogia kohta, toimus see kontakt ilmselt kevadel 2010. Rosimannus soovis osta raamatupidamisteenust Autorollole, Kibbermanni kontakti oli ta saanud tuttavalt nimega Urmas Türk. Kusjuures Türgi ettevõttele Aaloe Kinnisvara oli Autorollo mingil perioodil võlgu, märgiti kohtus hageja esindaja poolt. Pärast kontakti Rosimannusega suhtles Kibbermann Autorollo asjus pigem Siim Roodega, paaril korral osales kohtumistel ka Rain Rosimannus.

Siiski ei jõudnud Kibbermann raamatupidamisteenuse osutamise lepinguni Autorolloga, kuna Autorollo toonane olemasolev raamatupidaja Maris Metsis polnud oma tööd lõpetanud ning Kibbermann ei saanud enda sõnul puudulikku raamatupidamist üle võtta. Kibbermann ei teadnud enda sõnul, miks taheti Autorollo raamatupidaja üldse välja vahetada ning see ka ei huvitanud teda.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700