Autor: Juuli Laanemets • 3. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MTA: lähipäevil kontrollige enda maamaksu andmeid 

Läheneb maamaksu tasumise tähtaeg 31.märtsil. Maksuamet (MTA) kutsub üles kontrollima e-maksuametis enda kohta kehtivate maamaksu määramise alusandmete õigsust.

Kohalikud omavalitsused edastasid 1. veebruariks maksuametile maaomanike või maa kasutajate andmete muudatused ning muud maamaksu arvutamiseks vajalikud muudetud andmed. Nende alusel koostab MTA maksuteated, mis jõuavad inimesteni 15. veebruariks.

 Enda kohta kehtivaid maamaksu andmeid näeb igaüks e-maksuametis, kuhu sisse logides leiab avalehelt kiirviidetest alajaotuse „maamaks,“ kust omakorda saab valida, millise aasta kohta andmeid näha soovitakse. MTA maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi soovitab tänase-homse jooksul inimestel kohaliku omavalitsuse poolt nende kohta esitatud andmed üle vaadata. „Kui andmetes on vigu, tuleks teavitada kohalikku omavalitsust, sest siis jõutakse parandused sisse viia juba enne maamaksu teadete trükkimist,“ selgitas Liivamägi. Liivamägi sõnul tuleb vigu andmetes ikka ette ning kui inimesed endi kohta kehtivaid andmeid üle ei kontrolli, tuleb viga välja alles pärast esmase maksuteate väljastamist, mis aga tähendab lisatööd ametile ning närvikulu kliendile.  Kuni 64 eurone maamaks mistahes kohaliku omavalitsuse üksuses asuvalt maalt tasutakse ühekorraga 31. märtsiks. Maamaksust, mis ületab 64 eurot, tasutakse 31. märtsiks vähemalt pool, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust tasutakse hiljemalt 1. oktoobriks.

Ühtlasi kutsub MTA kõiki inimesi üle kontrollima või teatama ametile oma e-posti aadressi ning eelistama elektroonilist asjaajamist..

Lisainfot maamaksu kohta leiab maksu- ja tolliameti kodulehel SIIN

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700