Autor: Juuli Laanemets • 13. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa tippettevõtete aktsiad ootavad investoreid

Swedbanki uues investeerimishoiuses „Euroopa ettevõtted 4“ on aktsiaportfellis 10 juhtivat Euroopa suurettevõtet, mis tegutsevad viies erinevas sektoris ja ekspordivad suures mahus kaupu üleilmsetele turgudele.Swedbank Marketsi finantsinstrumentide spetsialisti Meelis Maasiku sõnul näitab Euroopa Liidu eksport taas tugevust välisturgudel ja eelkõige arenevate turgude sisetarbimise kasvu, millest saavad osa ka portfellis olevad ettevõtted. „Euroopa Liidu eksport kasvas 2013. aasta esimesel poolel 5,6%, mis loob head väljavaated eksportivate ettevõtete majandustulemustele. Samavõrd oluline on, et vastavalt Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) prognoosile oodatakse järgmiste aastate jooksul sisetarbimise kasvu ka Euroopa Liidu riikides endis,“ selgitab Maasik.Tugevat sisetarbimise kasvu ja majandusaktiivsuse elavnemist nähakse Maasiku sõnul ELi "majandusmootorites" nagu Saksamaa ja Prantsusmaa, mis moodustavad suurima turu liidu sees ning on esindatud olulises osas ka antud hoiuse alusvaras. „Tugevam majandus loob soodsad tingimused nii paremaks ettevõtluskeskkonnaks kui sisetarbimiseks,“ ütles Maasik. Kõik portfellis olevad ettevõtted on maailmakaubanduses suure konkurentsivõimega ning usaldusväärsed juhtivad ettevõtted. Lisaks Saksamaa ja Prantsusmaa esindatusele sisalduvad hoiuses ka Šveitsi ja Hispaania ettevõtted: Siemens AG, European Aeronautic Defence and Space Co NV (tööstussektor); Volkswagen AG, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SA, Unilever NV, Nestle S.A. (tarbekaupade sektor); SAP AG (infotehnoloogiasektor); Sanofi S.A., Bayer AG (tervishoiusektor) ja Repsol S.A. (energiasektor).Investeerimishoiuse „Euroopa ettevõtted 4“ miinimumsumma on 300 eurot ning 5-aastasele hoiusele arvestatakse intressi vastavalt osalusmäärale. Osalusmäär on vahemikus 30-40%  ja see arvutatakse alusvara väärtuse kasvust. Lisaks aitab investeerimishoiuse tururiske maandada ja intressi hajutada hoiuperioodi viimasel kahel aastal arvestatud fikseeringute keskmine tootlus.
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700