30. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FI: kindlustusmaakleri roll vajab täpsustamist

Finantsinspektsiooni juhatuse liige Kaido Tropp tõdes kindlustuse aastakonverentsil, et kindustusmaaklerid vajavad oheldamist.

„Jah on tarvis," märkis Tropp arutlusringi ajal, kas kindlustusmaakleri roll vajab täpsustamist?   

Ta ütles, et netohinnastamise põhimõte on hea sissejuhatus, et rahvast käima tõmmata."Kindlusselts ja maaklerid tegutsevad ühel turul ja ühisel eesmärgil.

Teatud eriasjad on, suures osas müügikanalid, kus nende huvid põrkuvad. Aga eesmärk on neil siiski üks," tõdes Tropp.

Ta usub, et juhul kui peaks rakendatama kindlustusmaaklerite puhul netohinnastamise põhimõtet, siis suuremad maaklerid saavad sellest veel suuremaks ja osad väiksemad kaovad ära. "Netohinnastamine ravib inimeste mõtlemist, aga et selle põhimõttega ostetaks rohkem kindlustust otse, seda ma ei usu," lausus ta.

Äripäev kirjutas juulis, et kindlustusfirmad soovivad muuta kindlustusmaaklerite tasustamispõhimõtteid nii, et maakleritele hakkaksid tasu maksma kindlustusvõtjad, mitte aga kindlustusseltsid. Kindlustusandjad ei ole nõus praeguse olukorraga, kus kindlustusmaaklerid olles kliendi esindajaks on tasustatud hoopis kindlustusseltside poolt.

Autor: Aljona Stadnik, Juuli Laanemets

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700