Jaga lugu:

Tulumaksu juurdemaksmise tähtaeg kukkus

MTA tuletab meelde, et esmaspäeval, 1. juulil on füüsilise isiku tulumaksu tagastamise ja juurdemaksmise tähtaeg. Selleks ajaks tuleb 2012. aasta tuludeklaratsioonide põhjal tulumaksu juurde tasuda 11 758 maksumaksjal summas ligi 5,5 miljonit eurot.

MTA teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul on igal aastal inimesi, kes ei tasu tulumaksu õigeks ajaks. „Maksumaksja peab arvestama, et kui ta oma kohustust õigel ajal ei täida, tuleb hiljem tasuda intresse. Soovitan inimestel, kellel on raskusi tulumaksukohustuse õigeaegse täitmisega sõlmida kokkulepe tulumaksu tasumise ajatamises. Sellisel juhul saab taotleda ka intressimäära vähendamist poole võrra," sõnas Udde..

 Maksuvõla ajatamist saab taotleda ameti teenindusbüroos ja juhul kui maksuvõlg ei ületa 600 eurot, siis ka e-maksuametis/e-tollis. Samuti saab ajatamistaotluse saata e-posti aadressile pohja@emta.ee

Eelmise, 2012. aasta eest deklareeris oma tulusid üle 646 800 inimese, neist 95% elektrooniliselt. Deklaratsioonide alusel kuulus sel aastal tagastamisele 97,3 miljonit eurot enamtasutud tulumaksu, mis on 3 miljonit eurot vähem kui oli aasta tagasi.

Füüsilisele isikule, kes deklareeris kasu vara võõrandamisest, ja füüsilisest isikust ettevõtjatele on tulumaksu tasumise ja tagastamise tähtaeg 1. oktoober. Selleks kuupäevaks tuleb tasuda tulumaksu 7578 deklaratsiooni alusel summas 15,4 miljonit eurot.

Infot tulumaksu tasumise ja tagastamise kohta saab ameti infotelefonilt 1811 või 880 0811. Maksuvõla ajatamisest saab täpsemalt lugeda MTA kodulehelt SIIN.

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne Lõhmusraamatupidaja.ee ärijuhtTel: 6670405Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee