Jaga lugu:

Investeerimishoius panustab arenevate riikide kasvule

Euroala ja arenevate turgude majanduskasvu erinev tempo loob eelduse valuutade tugevnemisele usub Swedbank, pakkudes uut investeerimishoiust "Arenevate turgude valuutad 2".

Tänasest kuni 22. juulini 2013 on võimalik osaleda uues investeerimishoiuses, mis panustab viie areneva majandusega riigi valuuta – Türgi liiri, Vene rubla, Mehhiko peeso, Indoneesia ruupia ja Brasiilia reaali – tugevnemisele euro suhtes.

Swedbank Marketsi finantsinstrumentide spetsialisti Meelis Maasiku sõnul on arenevate riikide jätkuv majanduskasv soodne ka nende riikide valuutade arengule. „Rahvusvahelise Valuutafondi aprillikuise prognoosi järgi peaks nimetatud riikide keskmine SKP reaalkasv jõudma 2013. aastal 3,9%ni ja 2014. aastal 4,3%ni. Euroala SKP seevastu kahaneb sel aastal prognoosi järgi 0,3% ja kasvab 2014. aastal 1,15%,“ võrdleb Maasik.

Nii Türgi, Venemaa, Mehhiko, Indoneesia kui Brasiilia osalevad Maasiku sõnul aktiivselt nafta, gaasi ja metallide tootmises ja kaubanduses. Samuti oodatakse energiatarbimise kasvu just arenevatelt turgudelt. Kõrged toormehinnad viitavad aga nende tooraineid tootvate riikide valuutade tugevnemisele.

„Tasub märkida, et kõigi nimetatud riikide valuutades nomineeritud varadelt makstakse praegu tunduvalt kõrgemat intressi kui eurodes nomineeritud varadelt,“ rõhutas Maasik. Kõrgemad intressid ja positiivne hoiak maailmamajanduse suhtes võivad julgustada suuremat tulu otsivaid investoreid investeerima tema sõnul neisse areneva turuga riikidesse, mille tulemusel suureneb ka kohalike valuutade nõudlus ja väärtus.

Uue investeerimishoiuse hoiuperiood on 3,5 aastat ja miinimumsumma 300 eurot. Hoius on osalusmääraga, mille vahemik on 110-130%. Intressi arvestatakse vastavalt osalusmäärale, kui alusvara väärtus hoiuse lõppedes on madalam kui alusvara algfikseering.

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt