2. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Danske Banki juht: tulemus ei ole rahuldav

Taani suurima panga Danske Banki puhaskasum kasvas oodatust vähem, kuna puhasintressitulu langes, vahendab Bloomberg.

„Kasum ei ole rahuldav,“ ütles panga juhatuse esimees Eivind Kolding börsiteates. „Esimese kvartali puhaskasum ei ulatunud meie ootusteni.“

Puhaskasum tuli ka analüütikute prognoositust väiksem. Puhaskasum kasvas aastaga 778 mln Taani kroonilt 1,47 miljardile, kuid analüütikud ootasid 1,57 miljardilist kasumit. Puhasintressitulu vähenes 5,65 miljardilt Taani kroonilt 5,45 miljardile.

Danske Bank näeb vaeva, et pöörata oma äri paremusele, olles kaotanud raha Iirimaa ja Taani kinnisvaramullides. Neljandas kvartalis raporteeris pank kasumi viiekordistamisest, mis oli parim tulemus alates 2007. aastast. Pank plaanis koondada 3000 töötajat, restruktureerida äriüksused ja alustada klientidele osutavate teenuste uue hinnastamisstruktuuriga.

Laenukahjud vähenesid 2,91 miljardilt Taani kroonilt 1,46 miljardile.

Finantskriisi laienemine Iirimaale ja majanduslangus koduturul on muutnud Danske Põhjamaa kuue suure panga seas viletsaima tootlusega pangaks. Danske ei ole maksnud dividende alates 2007. aastast. Pank püüab seda trendi muuta, kui reservid on piisavalt suured.

Autor: Romet Kreek, Juuli Laanemets

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700