Autor: Juuli Laanemets • 15. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lastetoetuste reformi eelnõu jõuab Riigikogusse

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on valitsuskoalitsioon jõudnud lastetoetusi tõstva reformi eelnõu koostamise viimasesse etappi. Eelnõu algatatakse Riigikogus sellel nädalal.

„Eelnõu eesmärk on tõsta lastetoetusi abivajavatel ja lasterikastel peredel. Lastetoetuste tõus puudutab umbes 70 000 last. Pered, kus need lapsed elavad, saavad täiendavat raha ja paraneb laste elukvaliteet ning võimalused arenguks. Seniseid peretoetusi kelleltki ära ei võeta ega vähendata,“ ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur. 

Lastetoetusi tõstetakse allpool suhtelist vaesuspiiri elavate lastega perede toetusi kahes etapis järgmiselt: alates 2015. aastast hakkab ühe lapsega pere saama lisaks juba praegu makstavatele peretoetustele toetust 19,18 eurot (alates 2013. aasta 1. juulist 9,59 eurot) ning kahe ja enama lapsega pere 38,36 eurot (alates 2013. aasta 1. juulist 19,18 eurot) pere kohta.

Alates 2015 tõstetakse kõigi kolme ja enama lapsega perede kolmanda ja enama lapse toetus seniselt 57,54 eurolt 95,9 euroni (alates 2013. aasta 1. juulist 76,72 eurot kuus).

Kolmikute ja suurema arvu mitmike sünni ühekordne sünnitoetus tõstetakse 1000 euro peale lapse kohta ehk kolmikute ühekordne sünnitoetus on eelnõu kohaselt 3000 eurot, nelikutel 4000 eurot jne.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700