Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 7. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loeng: dokumentide arhiivindus digiajastul 

Raamatupidaja.ee korraldab 24. augustil loengu teemal "Arhiivindus ja arhiivitöö hübriidasja-ajamise tingimustes". Loengu viib läbi AS Arhiivikeskuse arhiivi juhataja Hille Oidema. 

Digitaalse dokumendihalduse levik on tekitanud olukorra, kus ettevõtetes ja asutustes on tekkinud paralleelselt nii digitaalne kui ka paberil asjaajamine. Seda võib nimetada hübriidasjaajamiseks, mille käigus tuleb ühtsesse (dokumendihaldus)süsteemi hõlmata nii paber- kui digitaaldokumendid.

Hübriidasjaajamine esitab uue väljakutse ka arhiivindusele. Erinevatel andmekandjatel olevaid dokumente ei saa arhiveerida ühes ja samas keskkonnas, kuid ometi tuleb arhiveerimise käigus säilitada dokumentide omavaheline seos, sõltumata nende andmekandjast, tagada nende autentsuse ja terviklikkuse säilimine.

Loengu käigus käsitletakse järgmisi teemasid:• mida teha asjaajamisest väljunud erinevatel andmekandjatel olevate, kuid omavahel seotud dokumentidega;

• millised on erinevates keskkondades, kuid ühtse asjaajamise käigus tekkinud dokumentide hõlmamise, kirjeldamise ja säilitamise printsiibid;• millised on põhilised hübriidasjaajamisest tulenevad arhiivinduslikud probleemid;• mida on selles kontekstis endaga kaasa toonud uue arhiiviseaduse jõustumine 01. jaanuaril 2012.

Päevakava

24.08.20129:30 - 10:00 Registreerimine ja hommikukohv10:00 - 11:30 Mida teha asjaajamisest väljunud erinevatel andmekandjatel olevate, kuid omavahel seotud dokumentidega?11:30 - 12:00 Kohvipaus12:00 - 13:30 Millised on erinevates keskkondades, kuid ühtse asjaajamise käigus tekkinud dokumentide hõlmamise, kirjeldamise ja säilitamise printsiibid?13:30 - 14:30 Lõuna14:30 - 16:00 Millised on põhilised hübriidasjaajamisest tulenevad arhiivinduslikud probleemid?

Uus arhiiviseadus ettevõttluse raamatupidamise kohta jõustus 1. jaanuaril 2012.

Loeng maksab kuni 17. augustini 159 eurot + km. Loengule registreeruda saab veebivormil SIIN  

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700