Autor: Juuli Laanemets • 18. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööinspektsiooni ootab andmeid alustavatelt ettevõtjatelt

Tööinspektsioon saatis sel nädalal esmakordselt välja elektroonilise infokirja alustavate ettevõtete juhtidele. Infokirja said oma meiliaadressile ligi 5000 uut tööandjat, kes olid registreeritud Tööinspektsiooni andmebaasis käesoleva aasta algusest kuni aprilli keskpaigani.

Infokiri sisaldab kasulikku teavet töökeskkonna ja töösuhete alal. Sealhulgas Tööinspektsiooni nõuandeid, kuidas korraldada töökeskkonda puudutavaid küsimusi oma ettevõttes. Selgitatakse mõisteid: riskianalüüs ja tervisekontroll. Jagatakse nõuandeid mida silmas pidada töölepingute sõlmimisel ja puhkuste planeerimisel ning millistel puhkudel tuleb teavitada Tööinspektsiooni jms.

Tegevust alustanud tööandja peab teavitama Tööinspektsiooni, edastades andmed firma tegevusala ja tegevuse asukoha kohta. Lisaks tuleb Tööinspektsioonile teatada:• tegevusala muutmisest,

• töötervishoiu ja tööohutusega tegelevatest isikutest (töökeskkonnaspetsialisti, töökeskkonnavoliniku ning töökeskkonnanõukogu liikmete nimed ja kontaktandmed),• asbestitööde teostamisest,• kantserogeenide või mutageenide kasutamisest,• bioloogiliste ohutegurite käitlemisest.

Tööinspektsiooni tuleb teavitada ka ettevõttes toimunud tööõnnetusest. Iga tööõnnetuse kohta tuleb koostada raport ja saata see Tööinspektsiooni hiljemalt kahe nädala jooksul peale tööõnnetust. Surmaga lõppenud või nähtavalt raske vigastuse põhjustanud tööõnnetusest tuleb viivitamata teatada Tööinspektsiooni, ootamata arsti teatise saamist. Haigekassa maksab kannatanule 100% töövõimetushüvitust ainult juhul, kui tööõnnetus on Tööinspektsioonis registreeritud.

Kui ettevõtte töötajal on diagnoositud kutsehaigus, tuleb Tööinspektsiooni saata kutsehaigestumise raport..

Teavitamise vormid on kättesaadavad Tööinspektsiooni kodulehel  SIIN

Tööinspektsioon kavatseb edaspidi saata elektroonilise infokirja iga kvartali algul neile uutele tööandjatele, kes on eelmise kvartali jooksul registreeritud Tööinspektsiooni andmebaasis.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700