Autor: Juuli Laanemets • 13. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Postkontorid alternatiiviks pangakontoritele

Eesti Postil on rohkem kui 300 postkontorit üle Eesti, kus inimesed saavad kasutada postipanga teenuseid. 

Täna saab postipangas sooritada maksekorraldusi, teha sularaha sissemakseid, võtta kontolt välja sularaha, kontrollida kontojääki ning saada infot tehingute kohta.

Sõlmida saab ka SEB pangalepinguid: avada arveldus- või juuniorkontot, tellida ja kätte saada deebetkaarte, sõlmida arvelduspakettide, internetipanga-, otse- ja püsikorralduslepinguid. Igapäevaseid arveldustehinguid saavad teha kõikide pankade kliendid, SEB Panga klientidele kehtib panga hinnakiri, teiste pankade klientidele lisandub vastava panga ristkasutustasu.

“Viimaste aastate jooksul on pangad sulgenud väikelinnades kümneid kontoreid. Samas on igas Eesti vallas olemas postkontor, kus saab osutada finantsteenuseid, mis on pankade jaoks arvestatav võimalus jõuda maainimesteni,” ütles Eesti Posti juhatuse liige Aavo Kärmas.

Kärmas kinnitas, et finantsteenustel on oluline koht Eesti Posti teenuste valikus. “Eesti Posti postkontorite võrgustik on üle kolme korra suurem kui kõikide pankade pangakontorite võrgustik Eestis kokku. See annab hea võimaluse pakkuda pangateenuseid ka pangakontorite sulgemisel,“ selgitas Kärmas.

 Tema sõnul on Eesti Post valmis läbi rääkima nii kohalike kui ka rahvusvaheliste partneritega, kellele võiks huvi pakkuda finantsteenuste osutamine Eesti Posti jaevõrgu kaudu. Praegu teeb Eesti Post koostööd SEB Pangaga.

Postipanga teenus on kättesaadav 315 postkontoris üle Eesti.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700