Autor: Lemmi Kann • 13. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FT: Baltikumi parimad on Raidla Lejins & Norcous ja Swedbank Markets

Financial Times ja samasse kontserni kuuluv globaalne tehinguseirele keskenduv Mergermarket valisid parimaks tehingute nõustajaks Baltikumis advokaadibüroo Raidla Lejins & Norcous, parimaks finantsnõustajaks nimetati Swedbank Markets.

Raidla Lejins & Norcous tehingute valdkonna juhi Sven Pappi sõnul on nõustajate jaoks tegemist väga kõrgelt hinnatud auhinnaga. "Ühinemiste ja omandamiste (M&A) valdkonnas on tegemist absoluutse tipptasemega. Sügav kummardus kogu meie meeskonnale ja klientidele, kellega oleme vaatamata rasketele aegadele viinud lõpule mitmeid keerukaid tehinguid", ütles Papp.

Ta lisas, et keerulises majandusolukorras on ka tehingud oluliselt komplekssemad, tekitavad enam vaidlusi või jäävad sootuks katki. 2011. aastal büroo poolt nõustatud tehingutest tõi Papp välja Silmeti müügi Molycorpile, Kaleva Traveli omandamise Carlson Wagonlit Traveli poolt, Kohtla-Järve Soojuse müügi Viru Keemia Grupile, National Semiconductori omandamise Texas Instruments poolt, Adam Auto SIA omandamise Amserv Grupi poolt, Runway SIA omandamise BaltCapi poolt, Swedbanki investeeringu Arealisesse ja ONOFF kauplusteketi müügitehingu. Börsitehingutest oli kaalukaim Global Portsi IPO Londoni börsil.

Läti projektidest oli 2011. aasta suurim tehing Baltkom TV SIA omandamine AXA Private Equity ja Resource Partners poolt ning Leedu projektidest Valeant Pharmaceuticals International Inc omandamine Sanitas AB poolt, mis oli viimase viie aasta suurim tehing Leedu turul.

Hea teada

1993. aastal asutatud Raidla Lejins & Norcous (RLN) on Baltikumi juhtiv täisteenust pakkuv advokaadibüroo, kelle meeskonnas Eestis, Lätis ja Leedus on kokku 110 advokaati.

Büroo kuulub ka Põhja- ja Baltimaid ühendavasse RR ALLIANCE ühendusse, mille liikmed on Raidla Lejins & Norcous bürood Baltikumis ja Skandinaavia juhtiv advokaadibüroo Roschier Soomes ja Rootsis.Raidla Lejins & Norcous partnerid on Toomas Vaher (juhtivpartner), Jüri Raidla (vanemapartner), Sven Papp, Raino Paron, Jaanus Ikla, Ants Nõmper ja Arne Ots. Lisainfo www.rln.ee

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700