Autor: Lemmi Kann • 5. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PwC endiselt suurim audiitorfirma ka Eestis 

Äsja avalikustatud audiitorfirmade võrgustiku PwC majandustulemused kinnitavad PwC liidripositsiooni maailma audiitor- ja ärikonsultatsioonide turul, käibeliidriks ollakse ka Eestis.

Üleeile raporteeris PwC Reutersi vahendusel 29,2 miljardi dollari suurusest aastatulust 2011. majandusaastal ning sellega kindlustatud liidripositsioonist Big Four'is. Ka Eestis on PwC konkurentidega võrreldes selgelt suurima käibe ja esinduslikuma kliendibaasiga, teatas PwC AS.

Eesti PwC müügikäive 30.06.2011 lõppenud majandusaastal oli 5,8 miljonit eurot, millega PwC oli suurim audiitor- ja konsultatsioonifirma Eestis. Eesti PwC-s töötab 115 professionaali, kes pakuvad lisaks auditile professionaalset maksu- ja ärinõustamist. PwC on audiitoriks kahele kolmandikule Eesti börsiettevõtetest ning avaldatud läbipaistvusaruannete põhjal auditeerib rohkem avaliku huvi üksuseid (45), kui suuruselt kaks järgmist konkurenti kokku.

Hoolimata ebakindlast majanduskeskkonnast on PwC ka Eestis panustanud kasvule - alanud majandusaastal on Eesti PwC võtnud juurde 25 uut töötajat. "Käibeliidriks olemisest isegi rõõmustavam asjaolu, et läbiviidud rahuolu-uuringu põhjal on 96% Eesti PwC klientidest saadud teenusega rahul ning soovitaks meid teistele sarnastele ettevõtetele," ütles Ettevõtte tegevjuhi Ago Vilu.

Ülemaailmselt ulatus PwC  2010/11 majandusaasta müügikäive 29,2 miljardi USA dollarini, kasvades aastaga 10%. PwC globaalses organisatsioonis töötab kokku 169 000 töötajat 158 riigis.  Eesti PwC’s töötab 115 oma ala professionaali.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700