Autor: Lemmi Kann • 4. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ernst & Young: Eestil läheb hästi, aga ohtusid on piisavalt

Eesti majanduse olukord on tunduvalt parem, kui see oli 2008.-2009. aastal, kuid samas peame hoidma silma peal meie peamistel eksporditurgudel, ütles ETV "Terevisioonis" Ernst & Young Baltic ASi partner Ivar Kiigemägi.

Ernst & Youngi värskelt kokku pandud eurotsooni sügisprognoosi järgi on kõige kriitilisem asi praegu euroalas see, kuidas suudetakse hakkama saada Lõuna-Euroopa võlakriisiga, vahendavad ERR uudised Kiigemäe sõnu.

"Selge on see, et Kreeka valitsus ei suuda oma kohustusi täita, nüüd on vaid küsimus, kas euroala valitsused suudavad nii palju olukorda kontrollida, et see ei vii meid langusesse," nentis Kiigemägi, kelle sõnul ei ole pankrot iseenesest mingi halb asi ning on normaalses majanduses tervendav ja majandust edasi viiv nähtus."Aga riigi pankrot - selle kohta ei oska öelda, mis see kaasa tooks. Kindlasti on Kreekas vähemalt pankrotieelne seisukord, seal on vaja võtta vastu väga tõsiseid ja raskeid otsuseid, et majandust saneerida," selgitas saatekülaline.Eestile ennustab audiitorfirma Ernst & Young koostöös Oxford Economicsiga täna avalikustatav sügisene eurotsooni majandusprognoos keskmisest edukamat majanduslikku tulevikku, ekspordikasvu ja töötuseprotsendi langust.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700