19. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Moodne vahend tagasiside narkomaanidele

“Aga kas ma siis pean hakkama iga inimesega korra nädalas maha istuma ja siis kõvasti tagasisidet andma?” küsis üks juht paar nädalat tagasi koolitusel. See juhtus pärast seda, kui olime arutanud, et tagasiside peaks tähendama midagi enamat kui aastas 1-2 korda maas istumist ja vestluse ankeedile ristikeste tegemist.

Ja vastus küsimusele?

Jah ja ei.Põhimõtteliselt on korra nädalas või vähemalt kuus koos maha istumine hea mõte. Tean ka juhte, kes seda oma inimestega regulaarselt teevad. Ja samas võib see mõnikord olla liialt ajamahukas ning keeruline korraldada (kui inimene töötab näiteks füüsiliselt mujal). Lisaks ei pruugi juhi otsene tagasiside olla just see, mis aitab.  Ja tagatipuks – tagasiside on midagi, mida me (ja eriti nooremad põlvkonnad) vajame vahest ehk ka sagedamini, kui korra kuus formaalsel juhiga kokkusaamisel.

Kuidas seda siis teha?

Pakun siin ühe võimaluse, ühe keskkonna, mis kasutab ära kaasaegset tehnoloogiat ja sotsiaalmeedia võimalusi.

Nimelt on juba mõned aastad tegutsenud Rypple.com nimeline keskkond, mis on midagi meeskondliku Facebooki laadset. Vaatasin seal veidi ringi ning tundub üsna huvitav töövahend, mida võiksid oma meeskonnas proovida.

Rypple.com -is saad muuhulgas:

* Kiita ja tunnustada kolleegi – täpselt siis, kui on õige aeg (st ei pea ootama vestlust või näost näkku kohtumist). Saad valida, kas personaalselt või kõigi ees. Mulle meeldib väga ka mõte, et just kolleegid saavad üksteist tunnustada – see on vast arengu seisukohalt ehk olulisemgi tagasiside, kui juhi õlale patsutus.

   * Seada koos sihte ja eesmärke ning siduda tegevusi nende saavutamiseks   * Korraldada 360kraadi küsitlusi (säilitades seejuures vajadusel vastaja anonüümsuse)   * Pidada virtuaalkoosolekut, tõstatada ja arutada meeskonnaliikmetega teemasid   * Teha 1:1 virtuaalcoachingut – ehk aidata inimestel eesmärgipäraselt edasi liikuda

Ja saad seal teha veel palju muudki. Oluline on see, et tagasiside sulle on püsiv ja personaalne.

Katseta koos tiimiga. Ja anna teada, kuidas läks.

Autor: Lemmi Kann, Raimo Ülavere

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700