Autor: Rivo Sarapik • 14. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Välismaise finantsasutuse peale kaebamine lihtsustus

Tarbijakaitseamet liitus rahvusvahelise finantsvaidluste kohtuvälise lahendamise võrgustikuga FIN-NET, mis teeb ELis asuva finantsasutuse kohta kaebuse esitamise lihtsamaks.

Tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste: „Liitumine FIN-NETiga annab tarbijale võimaluse esitada kaebus teises liikmesriigis asuva finantsasutuste suhtes otse vastava riigi pädevale asutusele või soovi korral ka läbi Eesti Tarbijakaitseameti, mis teeb talle avalduse esitamise lihtsamaks.“

FIN-NET  on  2001. aastal EL komisjoni algatusel loodud piiriüleste finantsvaidluste kohtuvälise lahendamise üleeuroopaline võrgustik, kuhu kuuluvad kõik Euroopa Liidu liikmesriigid ning Norra, Island ja Liechtenstein.

Võrgustiku eesmärk on hõlbustada nende vaidluste kohtuvälist lahendamist, kus tarbija ja finantsteenuste pakkuja (pank, kindlustusselts, jne) asuvad erinevates liikmesriikides. Võrgustiku kuuluvad asutused võtavad vajadusel tarbija avalduse vastu ja edastavad selle pädevale kohtuvälisele menetlejale vastavas liikmesriigis.

Samuti on tarbijal õigus saada Tarbijakaitseametilt piiriülese kaebuse esitamise kohta informatsiooni ja abi.  

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700