9. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ideid sügiseseks puhkuseks Eestis

Äripäev pakub välja valiku aktiivseid ja lõõgastavaid ideid, kuidas sügiskuudel mõnusalt vaba aega veeta ja puhata.

Spaapuhkus Sügise saabudes pakuvad paljud spaad üle Eesti erinevaid puhkusevõimalusi alates ühepäevastest kuni mitmepäevaste pakettideni välja.;

www.hotelliveeb.ee

www.puhaeestis.ee

Puhkus looduses Sügisene Eesti pakub võimalust matkamiseks. Oluline on enne matkale minemist tutvuda erinevate maakondade matkaradade ja matkal vajamineva varustusega.;

Matkamine

www.matkaliit.ee

www.matkad.ee

Linnuvaatlus “Parem varblane pihus...”Retkel jälgitakse linde. Vaatlused toimuvad alates 1. septembrist kuni 20. oktoobrini. Retke käigus külastatakse Kabli linnujaama, edasi suundutakse linde vaatlema Häädemeeste rannaniitudele ja vaatetornidesse ning tehakse jalutuskaik Tolkuse rabas.

Grupi suurus: 6–8 inimestwww.naturetours.ee

Linnuvaatlus Loode-Eesti linnuteedel Retked toimuvad 1. septembrist kuni 20. oktoobrini. Vaatlus algab Põõsaspea neeme tipus ja jätkub Silma looduskaitsealal. Sealsed jäänukjärved ja madalad lahesopid on veelindudele ohutud ja sobilikud paigad taastamaks oma energiavarusid. Sügisrände kõrgperioodil septembri teisest poolest oktoobri esimese pooleni peatub seal kuni 60 000 veelindu.

Grupi suurus: 6–16 inimestRetke kestus: viis tundiwww.naturetours.ee

Sookurgede vaatlusretkedRetked toimuvad 15., 16., ja 17. septembril. Jälgitakse sookurgi või laglesid põldudel ja ööbimispaikades, vaatetoru abiga loetakse rõngaid ja linnuparvede seast otsitakse haruldasi liike, nagu punakael-lagled, lumehaned jne. Samuti tutvutakse sellega, kuidas linde uuritakse ja rõngastatakse, kus sookured ja lagled pesitsevad ja talvituvad.

Grupi suurus: 6–16 inimestRetke kestus: kolm tundiwww.naturetours.ee

Huntide vaatlusretk Toimub 15. oktoobril.

Grupi suurus: 6–16 inimestRetke kestus: kolm kuni viis tundiwww.naturetours.ee

Sportlik puhkus

LodjasõitSügisel on võimalik osa saada loodussõitude sarjast, romantilistest retkedest Emajõel. Korraldatakse näiteks tähe- ja linnuvaatlusi, samuti mitmesuguseid töötubasid (sepistamine, puutöö, köiekeerutamine, tõrvapõletamine). Töötoad toimuvad nii Emajõe-äärses lodjakojas kui ka rändavas lodjakojas. Lodjasõidu hooaeg kestab aprillist detsembrini.

www.lodi.ee

Katamaraanisõidu­koolitusErinevatel koolitustel õpitakse purjetamise põhitõdesid, ohutust merel, manöövreid katamaraaniga, katamaraani ettevalmistamist purjetamiseks, veele minekut, randumist, iseseisvat purjetamist instruktori järelevalve all, katamaraani kokkupanekut ja pakkimist.

www.hckatamaraan.com

SukeldumiskursusedProovisukeldumise koolitusel tutvutakse sukeldumisvarustusega, õpitakse põgusalt sukeldumise teooriat ning proovitakse ka sukelduda. Sukeldumiskursused toimuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus, Haapsalus ja Kuressaares. Proovisukeldumine kestab 60 minutit. Talvisel ajal toimub koolitus basseinis, aprillist septembrini tavaliselt meres. Varustuse saab laenata kohapealt.

www.sebak.ee

PurjetamineVõimalus on korraldada paaritunniseid sõite merel nii purjelaeva kui ka kaatriga, osaleda meresafaril või Tallinna sadama tuuril, samuti võtta osa purjetamiskooli kursustest.

www.sailing.ee

Lend paraplaanigaParaplaani juhib kogenud piloot-instruktor, kellega koos lendama minnakse. Lennud toimuvad olenevalt ilmastikutingimustest alates aprilli keskpaigast kuni oktoobri lõpuni.

www.kingitus.ee

HõljukisõitHõljukisõitu on võimalik proovida nii maal, vees, jääl, liival kui ka mujal. Sõita saab igal aastaajal, iga kell ja iga ilmaga. Hõljukisse mahub sõitma kaks inimest, kelle kogukaal tohib olla maksimaalselt 175 kilogrammi.

www.holjukid.ee

Loominguline ja põnev puhkus 20. septembril toimuvas õpitoas räägitakse sellest, millised on tooršokolaadi toorained, kuidas on šokolaad tervisele kasulik ja mille poolest erineb poešokolaad tervislikust tooršokolaadist. Samuti saab juhiseid tumeda ja piimašokolaadi tegemiseks. Valmistatakse trühvleid.

Tooršokolaadist trühvliteni

www.oska.ee

Aroomiteraapiaga külmetuse vastu 5. oktoobril toimuval koolitusel antakse ülevaade aroomiteraapiast, eeterlikest õlidest, nende kasutusvõimalustest ja sellest, kuidas aroomiteraapia tugevdab immuunsüsteemi, aitab ära hoida haigusi ja ravida kergekujulisi haigussümptomeid.

www.oska.ee

Küünalde valmistamise õpituba 27. oktoobril toimuval koolitusel tutvutakse küünlageeli ja -vaha omadustega ning õpitakse selgeks erinevad küünlavalmistamistehnikad ja -võimalused. Samuti toimub geeli ja vaha toonimine ning lõhnastamine. Vaadatakse, kuidas kasutada geeli ja vaha üheskoos ning lisada küünaldele dekoratiivelemente.

www.oska.ee

Keraamikakursus

Hea võimalus valmistada asjatundjate juhendamisel päris oma teekruus, kauss või midagi muud. Kursuse käigus tutvustakse keraamiliste esemete valmistamise protsessi ja glasuurimaailma. Tegijad jagavad oma nippe ja kogemusi. Kõik valminud esemed jäävad autoritele.

www.hele.ee

Liivsöövitus ja vitraaž

14. septembril toimuv koolitus annab ülevaate erinevatest klaasi töötlemise tehnikatest ja nende kasutamise võimalustest. Koolitusel osalejad valmistavad endale kas klaasi-tassi või aknariputise.

www.oska.ee

Kohvikoolitus

Veidi enam kui kahe tunni jooksul tehakse ringreis ümber maailma ning jälgitakse kohvi kulgu läbi sajandite. Maitstakse erinevaid kohvisegusid ja kõikidele soovijatele antakse võimalus proovida kätt tõelise baristana.www.caffe.ee

Mõisapuhkus; www.mois.ee

Romantika armastajate jaoks pakuvad mõisad ja hotellid sügise hakul romantikapakette.www.hotelliveeb.ee

 

Autor: Lemmi Kann, Signe Sillasoo

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700