Autor: Lemmi Kann • 9. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jäta meelde: viis ebatervislikku toitu

Kui soovid kaalust alla võtta või kaalu hoida, siis soovitame järgnevast viiest toidust loobuuda, kirjutab kaaluabi.ee.

Siiski, kõike võib süüa mõistlikus koguses, kuid kui need viis toitu kuuluvad sinu lemmikute hulka, on kaaluga raske sõbraks saada:

1. Suhkruvabad kompvekidVõi vähendatud rasvasisaldusega. Toodetud selleks, et tunduksid meile tervislliku valikuna, kuid mõtle veelkord järele. Ca 200 grammises kartulikrõpsupakis on üle 900 kcal. Pähklid oleksid palju tervislikum valik, kuid ka neis on palju kaloreid, nii et peotäiest on täiesti piisavalt. Maitsev ning oivaline kaaslane pastatoodete kõrvale. Kuid kas teadsid, et supilusikatäies pestos on ca 100 kcal? Seega on tervislikus pastasalatis või kastmes peagi väga palju kaloreid. Kui pestost ei soovi loobuda, arvuta kokku päevase toidu teised kalorid, sest keha peab täpset arvestust, olenemata sellest, kui tervislik see toit on.Tervislik valik tavalise jäätise asemel. Või ei ole see nii? Vähemalt paljud küll usuvad seda. Kuigi sorbetis ei ole palju rasva, on seal hunnikus suhkrut ning sageli on kalorisisaldus kõrgem isegi kui koorejäätises.Kananaha rasvast on paljud kuulnud, kuid kas tead, kui palju rasva seal tegelikult on? Nahata kanakintsus on ca 158 kalorit ning nahaga kanakintsus ca 336 kalorit. Ehk kananahast loobumine on hea mõte, jätkates samal ajal kanaliha söömist. Kanaliha on tervislik, lahja, valgurikas ning täidab hästi kõhtu.

Kas kuulud nende hulka, kel on alati suhkruvaba komm kotis? Pea aga meeles, et „suhkruvaba“ ei tähenda „kalorivaba“. Ühes suhkruvabas karamellis on keskmiselt 7 kalorit ehk kui 10 tükki ära sööd, on see kokku 70 kalorit ning see on juba päris suur kogus.  2. Oliivõliga kartulikrõpsud

  3. Pesto

  4. Sorbett

  5. Kanakints

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700