Autor: Lemmi Kann • 13. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti e-aruandluskeskkond kuulutati maailma parimaks e-teenuseks

Eesti e-aruandluskeskkond võitis tänavu maailma parimate e-lahenduste konkursil World Summit Award 2011 esikoha. 

Eesti e-aruandluskeskkond võitis World Summit Award (WSA) konkursil maailma parima e-lahenduse tiitli e-valitsuse kategoorias.  

WSA Eesti esindaja Katri Ristali sõnul pälvis e-aruandluskeskkond rahvusvahelise žürii toetuse eeskätt tänu sellele, et see lahendus on kõigest mõne aastaga muutnud kõigi Eesti ettevõtete aruandluse elektroonseks.

“Sel e-teenusel on European Digital Agenda 2020 valguses ja toimiva Euroopa Liidu ühisturu tagamises oluline roll. Eestis loodud e-riigi lahendused on kogu maailmas eeskujuks oma lihtsuse ja läbipaistvusega,” rääkis Ristal.

WSA esindaja ülevaatlik ettekanne Eesti e-riigist leidis kuulajaskonna hulgas endiselt hämmastunud vastukaja. “Kokkuvõtvalt võib öelda, et e-Eesti täht põleb rahvusvahelisel areenil eredalt,” kommenteeris Ristal ja lisas, et paljud lahendused nagu e-maksuamet ning e-valimised tunduvad meile juba iseenesestmõistetavad, kuid suurem osa maailmast on Eesti IKT-tasemest veel väga kaugel.

E-kultuuri ja pärandi vallas jõudis finaali Eesti ajaloo infopank Histrodamus ning e-äri valdkonnas Eestis väljatöötatud sotsiaalse panganduse platvorm isePankur.ee.

Tasub teada

Konkursile World Summit Award (WSA) 2011 e-Eesti au kaitsma saadetud e-lahendused selgitati välja Eesti parima e-teenuse konkursi käigus tänavu veebruaris. Ühtekokku osales Eesti eelvoorus 71 uut kodumaist e-lahendust, mis oli kõigi aegade rekord..).

Eesti on rahvusvahelisel konkursil osalenud 2003. aastast.2003. aastal kuulutati üheks e-tervise kategooria võitjaks patsientide koduse jälgimise süsteem Doc@Home

2007. aastal jõudis finaali sõidukite jälgimissüsteem Navirec (www.navirec.ee

Konkurss “Eesti parim e-teenus 2011” korraldati Euroopa Liidu struktuurifondide programmi "Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine" raames ning Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastusel Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, RIA ja WSA Eesti esindaja koostöös. Sarnased konkursid on toimunud ka 2005, 2007. ja 2009. aastal, kuid toona nime ParimSisuteenus all.

Järgmine maailma parimate e-lahenduste konkurss World Summit Award toimub 2013. aastal. 2012 toimub parimate m-teenuste konkurss, selle eelvoor kuulutatakse välja tänavu hilissügisel.

Mis on WSA?

World Summit Award (WSA) on International Center for New Media (ICNM) poolt korraldatav rahvusvaheline konkurss, mis sai alguse 2003. aastal ÜRO World Summit on the Information Society (WSIS) raames.

WSA eesmärgiks on valida välja ja tutvustada maailma parimaid e-lahendusi ning innovatiivseid IKT-teenuseid. Konkursil osaleb enam kui 160 riiki.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700