Autor: Lemmi Kann • 22. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Keskkooliõpilased saavad õigusõpetuse tunde

Advokaadibüroo Hedman Partners viib koostöös Sihtasutusega Noored Kooli läbi heategevusprojekti, mille käigus annavad ettevõtte advokaadid ja juristid õigusõpetuse tunde mitmes Tallinna põhihariduskoolis.

Projekti eesmärk on noorte õigusalane ettevalmistamine tööturule sisenemiseks.

Hedman Partnersi partner Merlin Salviku sõnul on keskkooliõpilastele lepingu- ja tööõiguse põhialuste tutvustamine väga oluline. „Noortele peab varakult tutvustama õigusloomet, et nad oleksid iseseisvasse ellu ja tööturule sisenedes teadlikud oma õigustest, kohustustest ning oskaksid enda eest seista,“ lausus Salvik.

Igas koolis annavad eelnevalt SA Noored Kooli tunni ettevalmistuskoolituse läbinud Hedman Partnersi advokaadid ja juristid kaks koolitundi. Tunde annavad Hedman Partnersi advokaat ja partner Merlin Salvik, vandeadvokaat Urmas Kiik, advokaat Liisa Linna ning juristid Kerttu Sarapuu, Valter Võhma ja Dmitri Tšimpoaka. Heategevusprojekt viiakse ellu 2010/2011 kooliaasta teisel poolel.

Esimest lepingu- ja tööõiguse tundi käisid advokaat Liisa Linna ja jurist Kerttu Sarapuu andmas Viimsi Keskkoolis. Kahele abituuriumiklassile peetud loengu käigus tutvustati põgusalt üldisi põhimõtteid, mis noortel tööellu astumisel oleks vaja teada. Tagasiside koolilt oli Salviku sõnul igati positiivne.

Tasub teada

Hedman on äri-ja lepinguõigusele ning vaidlustele keskendunud õigusbüroo. Hedman Grupi bürood asuvad Helsingis, Tallinnas, Peterburis, Jekaterinburgis ja Leedus.

Tallinna ning Peterburi büroodel on enam kui 15 aastane kogemus kohalike ning rahvusvaheliste ettevõtete õigusalaste küsimuste lahendamisel.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700