Autor: Lemmi Kann • 9. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õigusmessil saab tasuta korteriühistute alast nõu

Homme toimub Vene Kultuurikeskuses Eesti Juristide Liidu poolt korraldatav Õigusmess, kus tasuta nõuandeid jagavad Eesti Korteriühistute Liidu (EKÜL) spetsialistid.

Korteriühistuid puudutavates küsimustes nõustab abivajajaid Eesti Korteriühistute Liidu Tallinna ja Harjumaa büroo juhataja Raimo Jõgeva.

Korteriühistute Liidu juhatuse liikme Urmas Mardi sõnul on liidul pikaajaline kogemus ühistualasel nõustamisel ning mullu anti Tallinna linna ja Eesti Korteriühistute Liidu vahel sõlmitud koostöölepingu raames nõu enam kui tuhandele abivajajale. 

Nõustamisel käsitletud teemade hulk väga lai, alates tühjalt seisvate korterite probleemist ja pärimisküsimustest kuni omavolilise ehitustegevuseni välja. "Enimlevinud teemadena jäid konsultatsioonile tulnute küsimustes kõlama veel näiteks erakorralise üldkoosoleku menetlusprotsess, mittetulundusühingute seaduse ja korteriühistuseaduse muudatused, parkimine ühistus, probleemid lume ja jääpurikatega, üldvee arvestamine, haldus-hoolduslepingute ülesütlemine, kaasomanike vahelised probleemid, küttesüsteemist eraldumine ja palju muud," märkis Mardi.

Õigusmessil saab infot ja teenuseid järgmistel teemadel

- Eesti Juristide Liidu liikmed annavad tasuta õigusabi vähekindlustatud isikutele (nii eesti kui vene keeles)

- Eesti Korteriühistute Liidu spetsialist annab korteriomanikele ja ühistu liikmetele tasuta õigusabi- Kuidas moodustada ettevõtet? Soovitused ja teave ettevõtlusega alustajale. Liidu liikmete poolne tutvustus ja EAS-i tutvustusmaterjalid- Eesti ülikoolide õigusteaduskondade tutvustused - Eesti Töötukassa teenuste tutvustus- abi töötule ja tööotsijale, täiendõppe ja koolituse võimalused - Ttöötamine Soome Vabariigis - nõuded, võimalused, garantiid. Soome poolsed partnerid annavad nõu.- Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse spetsialistid tutvustavad ettevõtluse alustamise võimalusi, ettevõtluse arendamist ja asutuses pakutavaid teenuseid 

 

Raamatupidaja.ee toetajad:
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700