Autor: Lemmi Kann • 2. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seadusemuudatus tõi poole rohkem ettevõtteid 

Selle aasta 1. jaanuarist jõustusid äriseadustiku muudatused, mis on kaasa toonud võimsa kasvu uute ettevõtete loomises - võrreldes eelmiste kuudega luuakse uusi ettevõtteid ligi poole võrra rohkem.

Äriregistri andmetel registreeris möödunud aastal ligi 19 500 ettevõtjast (koos FIE-dega) ca 17 000 (ca 87%) läbi Ettevõtjaportaali. Rahalise sissemakse kaotamine tõstis ettevõtete loomise 900 ettevõttelt möödunud aasta detsembris ligi 1750 ettevõtteni selle aasta jaanuaris ja ligi 1400 ettevõtteni veebruaris, mis teeb keskmiselt 45% rohkem kui eelmise aasta samal ajal.

Swedbanki väikeettevõtete finantseerimise osakonna juhataja Krõõt Kilveti sõnul on võimsa kasvu taga eelkõige Äriseadustiku muudatus, mille järgi on võimalus asutada osaühing sissemakset tegemata.

„Eestis oli juba varem ettevõtet luua väga lihtne, kuid nüüd on see muudetud inimestele veelgi kiiremaks ja alguses on see ka suuremate rahaliste kuludeta. Ma usun, et paljud seni kõhelnud inimesed said just sellest tõuke luua oma ettevõte,“ märkis Kilvet.

"Huvitav fakt on veel see, et Maailmapanga koostatud uurimuse järgi on Eesti eelmise aasta lõpu seisuga maailmas 17ndal kohal ettevõtete loomise ja ettevõtluse keskkonna lihtsuse järgi,“ lisas Kilvet.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700