Autor: Lemmi Kann • 1. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamatupidajate lemmikud veebruaris: TOP 10

Vaata, millised olid veebruaris need teemad ja 10 lugu, mis raamatupidaja.ee lugejatele kõige rohkem korda läksid.

1.  7 püha reeglit iga palgatöötaja jaoks

Ajakirja Director peatoimetaja Taivo Paju pani kirja 7 reeglit, mida palgatöötaja peaks pühaks pidama. „Häda sellele, kes neid ei mõista – lõppkokkuvõttes rikub ta ainult kolleegide ja iseenda närve,“ kuulutab Paju.

2. 10 soovitust elektroonilise majandusaasta aruande esitamiseks

Elektrooniline majandusaasta aruanne tuleb esitada aruandluskohustuslastel, kelle aruandeperiood algab 2009. aasta 1. jaanuaril või hiljem. AS Deloitte Audit Eesti manager Kersti Ruut pani kirja 10 soovitust, mis aitavad üle karidest, mis majandusaasta aruande esitamisel tekkida võivad.

3. 12 olulist asja tuludeklaratsiooni täitjale

Swedbanki Eraisikute Teabekeskus tuletab meelde, mis on 12 olulist punkti, mida tuludeklaratsiooni täites meeles pidada tuleb.

4. Haigusleht üheks päevaks?

Küsimusele, kas töötaja võib töölt puududa ühe päeva kaupa esitamata haiguslehte, andis vastuse advokaadibüroo advokaadibüroo LAWIN Lepik & Luhaäär.

5. Juhatuse liige - ettevaatust enda ühinguga tehingu tegemisel!

Juhatuse liikme poolt ühingu nimel tehingu tegemine iseendaga või tema juhatuse liikme poolt esindatava teise juriidilise isikuga võib nõuete täitmata jätmisel kaasa tuua tehingute tühisuse või tühistamise, hoiatas advkaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets advokaat Klen Laus.

6. Küsitlus: maksutagastus läheb vajalikeks ostudeks ja võlgade katteks

Tulumaksutagastusest saadavad summad lähevad suures osas endiselt „nina vee peal hoidmiseks“ ja hädavajalike kulutuste peale, mida ilma selle lisarahata oleks raske teha, selgus raamatupidaja.ee küsitlusest.

7. Mis saab hüpoteegist kui tagatav laenuleping on tühine?

Hüpoteegilepingus tagatavate nõuete sätestamine võib mõnikord osutuda tavapärasest komplitseeritumaks ja sisaldada riske, millele võib-olla lepingupooled kohe ei mõtle, kirjutas advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets advokaat ergo Blumfeldt.

8. Pankrot: mis saab lapsehoolduspuhkusel olijatest? Tööandja pankrot on ainuke põhjus, mis lubab lapsehoolduspuhkusel viibijat koondada, ning oma töökohta pole võimalik tagasi saada ka siis, kui uus omanik ettevõtte üle võtab, märkis Äripäeva käsiraamatute foorumis advokaadibüroo LAWIN Lepik & Luhaäär. Taliga: töölepingu seadust tuleb muutaAmetiühingud esitavad märtsis sotsiaalministeeriumile ettepanekutepaketi töölepingu seaduse muutmiseks, teatas täna, linnade ja valdade päeval Ametiühingute Keskliidu esimees Harri Taliga. Isiklik parkimiskoht - juriidilise kokkuleppe küsimusLumerohke talv on tekitanud küllaltki palju poleemikat seoses kortermajade juures paiknevate parkimiskohtade kasutamisega. Advokaadibüroo Aivar Pilv advokaat Kairi Tuulmägi pani kirja, kuidas parkimisprobleemidele lahendust leida fikseerides parkimiskohad kaasomanike kasutuskorra kokkuleppega.

9.

10.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700