17. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa maksueksimused ulatuvad miljarditesse

Venemaa maksuamet avastas eelmisel aastal eelarvelistes asutustes rahandusalaseid rikkumisi Moskvas 217 miljardi rubla ehk 5,5 miljardi euro eest, kirjutab lenta.ru.

Venemaa maksuameti juhi Sergei Stepašini sõnul pole Moskvas 8 miljardit rubla kasutatud sihipäraselt.

Kogu riigis on Stepašini sõnul riiklikus sektoris rahandusalaseid rikkumisi 484 miljardi rubla ehk 12 miljardi euro ulatuses. Jaanuaris rääkis Stepašin veelgi suuremast summast – 580 miljardist rublast.

Veebruari alguses kontrollis Venemaa maksuamet eelarveraha kasutamist Moskva transpordikompleksis aastatel 2008–2010 ja avastas sealt rikkumisi 215 miljardi rubla ulatuses. Pärast nende andmete avaldamist lahkus Moskva metrood juhtinud Dmitri Gajev ametist.

Autor: Lemmi Kann, Anu Jõgi

Jaga lugu
Raamatupidaja.ee toetajad:
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700