17. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuviidad 2011 – maksudest Eestis lihtsalt ja selgelt

Üsna pea trükist saabuv „Maksuviidad 2011“ aitab suurema pingutuseta ennast kurssi viia põhilisemate maksumuudatustega Eestis ning mõista nende sisu.

“Maksuviidad 2011” on mõeldud eelkõige abimaterjalina raamatupidajatele, finantsjuhtidele, juristidele ning teistele maksuküsimustega kokku puutuvatele spetsialistidele. Raamat on kompaktne ning seda on lihtsam lugeda kui maksuseaduste muudatustes näpuga järge ajada, mistõttu võib seda soovitada ka neile, kes töiselt maksuteemadega kokku ei puutu, kuid peavad vajalikuks end asjaga kursis hoida. Lisaks on raamatus toodud ka näiteid, et reeglitest oleks parem aru saada.

Raamatu autorid on kogenud maksuspetsialistid: advokaadibüroo LAWIN Lepik & Luhaäär advokaadid Maret Hallikma, Dmitri Rozenblat ning maksu- ja tolliameti rahvusvahelise maksustamise talituse juhataja Elo Madiste.

„2011. aasta on toomas mitmeid vajalikke ja tähelepanuväärivaid muudatusi, mis raamatus „Maksuviidad 2011“ on lahti kirjutatud. Suurettevõtjate jaoks omab ehk suurimat mõju käibemaksu pöördmaksustamise laiendamine kinnisasjadele ning metallijäätmetele, väikeettevõtjale võimalus kasutada kassapõhist käibemaksuarvestust. Eraisikute jaoks on oluline aga väärtpaberiinvesteeringute maksuvabastuse investeerimiskonto põhimõte. Samas ei piirdu muudatused maksuseadustes eespool loetletuga – olulisi nüansse, mida tehingute tegemisel arvesse võtta nii ettevõtjana kui eraisikuna, on mitmeid teisigi. Maksuviitade raamat annab kätte teejuhised, mis suunas liikuda!“ kirjutab Mart Nõmper, Rödl & Partner Audit vandeaudiitor raamatu arvustuses.

„Lisaks on raamatu autorid pühendanud eraldi peatüki rahvusvahelisele maksustamisele, selgitades maksulepingute olemust ning nende mõju maksustamisele Eestis. Praktikas on maksumaksjatele tihtipeale jäänud selgusetuks püsiva tegevuskoha mõiste, mistõttu on positiivne, et püsiva tegevuskoha tekkimise ning maksustamise aluspõhimõtteid on siin põhjalikult kirjeldatud,“ märgib samas Erki Uustalu, Audiitorbüroo PricewaterhouseCoopers nõunik ja Eesti Maksumaksjate Liidu juhatuse liige.

„Omaette väärtus raamatus on ülevaade hiljutistest maksundust puudutavatest riigikohtu lahenditest, mis kontsentreeritud kujul esitatuna on loetavad ka mittejuristidele ja aitavad mõista maksustamise nüansse,“ lisab Nõmper.

Raamatu väljaandja on AS Äripäev. SIIT .

Kuni 19. jaanuarini saab raamatut ette tellida

Autor: Lemmi Kann, Liivi Kedelauk

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700