Autor: Lemmi Kann • 11. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tsahkna: kosmeetiliste parandustega FIEde olukorda ei muuda

IRL on seisukohal, et FIEde maksukoormus tuleks tervikuna üle vaadata, uuesti reguleerida ja lihtsustada, sest kosmeetiliste parandustega asja enam paremaks teha ei saa.

"Enne valimisi ilmuvad riigikogu ette ikka eelnõud, millega maailma paremaks tahetakse muuta. Pärast valimisi selgub paraku tihti, et millegi parandamise asemel tegid nad asju hoopis hullemaks," kommenteeris IRLi poliitikasekretär Margus Tsahkna Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Eiki Nestori tänast pahast reaktsiooni, milles ta süüdistas riigikogu enamust üleolevas suhtumises FIEdesse.

Riigikogu lükkas täna valitsuskoalitsiooni häältega tagasi sotsiaaldemokraatide eelnõu, mille eesmärgiks oli lõpetada füüsilisest isikutest ettevõtjate ebavõrdne kohtlemine haigushüvitiste saamisel. Riigikogu kõnepuldis võtsid FIEdele 4 - 8 haiguspäeva hüvitamise teemal sõna Reformierakonna, Roheliste ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsioonide liikmed.

Tsahkna sõnul on IRL seisukohal, et FIEde maksukoormus tuleks tervikuna üle vaadata, uuesti reguleerida ja lihtsustada.

"Kosmeetiliste parandustega siin asja ei muuda," nentis IRLi poliitikasekretär.

Roheliste fraktsiooni liige Aleksei Lotman ütles riigikogu saalis, et kui tahetakse, et rahvas oleks ettevõtlik, väikeettevõtlus ja majanduse mitmekesisus edeneks, ei tohiks kohe esimesel lugemisel välja visata ühte pisikest eelnõu, mis natuke vähendaks väikeettevõtluse diskrimineerimist maksuseadusandluses.

"Laskem ikkagi normaalselt väikeettevõtjal ka mõned päevad haige olla! Selle eelnõu väljaviskamine esimesel lugemisel oleks väga rumal mõte," ütles Lotman, kes pöördus koalitsioonisaadikute poole paludes neil oma seisukoht ümber vaadata. 

Eelnõu tagasi lükkamise poolt hääletas 46 ja vastu 33 riigikogu liiget.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700