Autor: Lemmi Kann • 20. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Advokaadid ja IT-spetsialistid loovad IT-hangete nõustamisüksuse

2011. aasta algusest alustab tegevust terviklikke õiguslikke lahendusi infotehnoloogia vallas pakkuv ASA Quality IT Legal, mille partneriteks on tarkvarakvaliteedi ettevõte ASA Quality Services ja advokaadibüroo GLIMSTEDT.

„Loodud nõustamisüksuse eesmärgiks on ühendada kvaliteetsed infotehnoloogilised ning pikaajalised õiguslikud teadmised ja olemasolev kogemustepagas, et pakkuda klientidele terviklikke lahendusi,“ lausus ASA Quality Services kvaliteedijuht Maili Markvardt. 

„Senise kogemuse põhjal on turul huvi säärase kombineeritud teenuse vastu olemas, vaadakem kasvõi erinevaid IT-riigihankeid saatvat segadust ja õiguslikke vaidlusi,“ lisas ta.

Advokaadibüroo GLIMSTEDT juristi Hele Karja sõnul keskendub ASA Quality IT Legal IT-hangete läbiviimise nõustamisele hanke protsessi igas etapis, IT-alaste ostude läbiviimise nõustamisele, IT-lepingute koostamisele, tarkvara litsentseerimisega seotud temaatikale, kaubamärgialasele nõustamisele, tööstusomandi õiguskaitsele ning investeeringute kaasamise nõustamisele.

„Oluline on võimalus pakkuda neid teenuseid kliendile ühe laua tagant – see võimaldab kokku hoida aega ja leida kiiremaid lahendusi. Vähemtähtis pole asjaolu, et kasvab meie võime eri kompetentsi omavate partnerite ühistöös pakkuda klientidele nn rätsepalahendusi. Näiteks aitavad ASA Quality IT Legali teenused vähendada mittepiisavalt kirjeldatud hanketingimustest tulenevaid erinevaid tõlgendusi ning vaidlusi,“ selgitas Glimstedt Straus & Partnerid intellektuaalse omandi ja IT-õiguse kompetentsikeskuse jurist Hele Karja.

Mis on mis

ASA Quality Services on 2004. aastal loodud tarkvarakvaliteedialaseid hands-on konsultatsioone pakkuv ettevõte, mis pakub tuge kõigis tarkvara kvaliteeti puudutavates probleemides ja küsimustes läbi kogu tarkvara elutsükli. 

ASA Quality Services ridades on ligi 20 omal alal kogenud spetsialisti.Oluline osa spetsialistidest omab rahvusvaheliselt tunnustatud sertifikaati ISTQB® Foundation Certificate in Software Testing.

GLIMSTEDT on Balti riikides, Rootsis ja Valgevenes tegutsev advokaadibüroo, mis oma tegevuses keskendub peamiselt ettevõtlusalasele õigusnõustamisele äritehingute ja vaidluste lahendamise valdkondades.

Bürool on kontorid Rootsis, samuti Tallinnas, Riias, Vilniuses ja Minskis, kus töötab kokku üle 200 juristi-advokaadi.Oskusteave intellektuaalse omandi ja IT õiguse alal on olnud büroo üks hinnatumaid kompetentse.GLIMSTEDT on tuntud ka oma riigihangete praksise poolest. Riigihangete töögrupp on nõustanud nii hankijaid kui ka pakkujaid riigihangetes kogumaksumusega üle 2 miljardi krooni ning osalenud esindajana rohkem kui 100 riigihangetealases vaidluses.GLIMSTEDT intellektuaalse omandi ja IT-õiguse kompetentsikeskuse jurist Hele Karja valitud maailma ühe juhtiva tehnoloogiaõiguse organisatsiooni, International Technology Law Association (ITechLaw) kohalikuks esindajaks kogu Baltikumis perioodiks 2010-2011.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700