Autor: Lemmi Kann • 10. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarkvaraspetsialist: IT-firmad hinnatõstmise teed ei läinud

Maailma suurima majandustarkvara tootja SAP AG Eesti esindust juhtiva Tiit Partsi sõnul töötavad IT-firmad praegu ettevõtete ja organisatsioonide eurole ettevalmistamisega koormuse piiril, kuid vaatamata hirmudele aasta lõpus sektoris siiski olulist hinnatõusu ei toimunud.

Tiit Partsi sõnul on loetud nädalad enne €-päeva IT-sektoris sama pingeline kui teedehooldusfirmades. Eesti IT-firmade hinnapoliitikale andis ta positiivse hinnangu - teenuste hinnad aasta lõpus keskmiselt oluliselt ei tõusnud ning ka töö on õiglaselt tasustatud.

“Praegu tellijad vaikivad ja programmeerijad kirjutavad. Uusi plaane ei tehta, tarkvaraekspertide päevakava on kindla plaani järgi paigas. Hetkel on kõige pakilisem küsimus tehtud programmimuudatuste testimine ning parandamine, et jaanuarist kõik toimiks” ütles Parts.

Partsi kinnitusel pole firma majandustarkvara 1. jaanuarist eurole üleminekuks seadistamine keeruline ega ülemäära kulukas, siis oli ikkagi paljude Eesti firmade lähtepositsioon enne €-päeva kehv.

“Kõige suurem probleem on algse standardiga võrreldes liigselt ja dokumenteerimata muudetud tarkvara, mille konverteerimine on aeganõudev ja kulukas. Samas minu teada keegi enda murega üksi ei jäänud ning esimesel jaanuaril suuremaid tagasilööke ei tule,” lisas ta.

Taust

* SAG AG on majandustarkvara tootja, mis teenindab enam kui 120 riigis 75 000 klienti ning pakub ligi 30 erinevas tööstusharus tegutsevatele igas suuruses ettevõtetele rakendusi ja teenuseid.

* SAP AG korporatsioon teenis 2009. aastal 10,67 miljardit eurot müügitulu.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700