Autor: Lemmi Kann • 1. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamatupidajate lemmikud novembris: TOP 10

Vaata, millised raamatupidaja.ee lood pakkusid lugejatele novembris kõige enam huvi! 

1.  Uus liiklusseadus: 15 olulist muudatust

Alates 1. jaanuarist 2011. aastal jõustub uus liiklusseadus. Olulisemad muudatused tõi lugejateni Dmitri Tšimpoaka, advokaadibüroo Hedman Partners jurist

2.  Audiitorfirmade TOP aastal 2009

Äripäeva koostas audiitorfirmade TOPi, kus pani järjestusse 75 audiitorteenust osutavat ettevõtet.

3.  Omakapital negatiivne – kuidas edasi?

Kehvad majandustulemused on toonud nii mõnelegi äriühingule kaasa netovara langemise alla seadusega nõutud piiri. Kui soovitakse vältida netovara mittevastavust aastaaruandes, siis tuleb netovara viia seadusega vastavusse enne majandusaasta lõppu. Kuidas seda teha, kirjutas Alvin, Rödl ja Partner Advokaadibüroo advokaat Kaarel Tammar.

4.  Euro ja osaühingu kohustuslik reservkaptial

BDO Eesti AS selgitab, kuidas kajastada kohustuslikku reservkapitali seoses eurole üleminekuga.

5.  Käibemaksutrahvi ootel

Euroopa Parlamendi majandus- ja rahanduskomisjoni liige Siiri Oviir kirjutab, et Eesti võib viimase käibemaksukergituse eest Euroopa Liidult trahvi saada.

6.  Kas vanemahüvitise saamise ajal võib töötada? Advokaadibüroo Lepik & Luhaäär LAWIN selgitab, et seadus ei piira vanemahüvitise saamise ajal töötamist tööandjate osas, oluline on vaid, et saadav tasu ei ületa kehtivat töötasu alammäära. Seega iseenesest võib töötada ka sama tööandja juures.

7.  Äriühingu kapitali muutmine eurole üleminekul

Seoses eurole üleminekuga toimuvad mitmed muudatused automaatselt – näiteks kontoraha konverteerimine, kroonides sõlmitud lepingute jätkumine eurodes, kuid äriühingute aktsia- või osakapitali konverteerimine €-päeval otse ei toimu. Kuidas see käib, selgitas Eeva Pajuviidik, AS Deloitte Advisory maksu- ja õigusosakonna jurist.

8.  Musta pori näkku. Tagant järele, aga see-eest mõnuga

Küsimuse üle, kes on suurem pahalane - kas karmikäeline ülemus või alluvad, kes teda vihkavad, aga näost näkku midagi öelda ei söanda, arutles ajakirja Director peatoimetaja Taivo Paju.

9.  Mart Laar: lõputu kontroll ja kahtlused ei aita FIEsid

Mart Laar avaldas toetust FIEde tegevusloamaksule, kuna väikeettevõtlusele paremate tegevustingimuste tagamine on mitmeski mõttes riigile oluline. Samas nendib poliitik, et idee takerdub poliitkoridoridesse.

10.  Tegevusloamaks oleks kasulik kogu riigile

Maksuameti peadirektori endine asetäitja ja praegune Norra Kõrgema kommertskooli (NHH) doktorant Dmitri Jegorov tunnustab FIE-de lihtsama maksustamise teema tõstatamist ning rõhutab, et vastupidiselt kartustele oleks selle rakendamine kasulik kõigile osapooltele, sealhulgas riigile.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700