15. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 soovitust parema pakkumise saanud töötajaga läbi rääkimiseks

Mida teha, kui mõni Sinu parimatest töötajatest Sinu juurde tuleb ja ütleb, et tal on parem pakkumine? Soovitusi vahendab juhtimine.ee.

Sinu headele töötajatele peetakse jahti. Seega on parem omada plaani selleks hetkeks kui mõni nendest Sinu juurde tuleb ja ütleb, et tal on parem pakkumine.

Esmalt mõtle selle, milline on tema väärtus Sinu äri jaoks - kui palju ta äri majja toob, kui palju kliente temaga koos lahkuks ja mis maksaks tema asemele uue inimese otsimine. Kui siia juurde lisada ka konkreetse inimese väärtused ja vajadused, saad juba paika panna oma strateegia.

Mõned võimalikud lähenemised:

* Muuda see jutt väärtuste põhiseks. Paljud inimesed ei väärtusta mitte ainult palka, vaid ka tunnustus, karjäär, maailma paremaks muutmine. Mõnikord ei pakuta uuest kohast võib olla suuremat palka, vaid mingit lisahüve, olgu siis sportimisvõimalus, ametiauto vmt. Sellise väärtuse lisamine võib sageli olla palju odavam kui palga tõstmine. Sellest on kasu nii inimesele, kes õpib midagi uut, kui firmale, sest töötaja võime väärtust luua paraneb. Kui pakud samasid tingimusi, siis on vähem tõenäoline, et inimene soovib lahkuda - uus keskkond ja uus enese tõestamine ei kuulu enamike inimeste igapäevaste unistuste hulka. Palga, motivatsioonipaketi või hüvede tõstmine ei pruugi pikas perspektiivis siiski arukas olla. Kui on alust kahelda töötaja lojaalsuses, siis ei pruugigi muud võimalust olla kui ta vabaks lasta.

   * Kontrollige motivatsioonipaketti.

   * Paku koolitusi.

   * Tee sama pakkumine kui konkurent või ületa see.

   * Soovi edu ja lase tal minna.

Autor: Lemmi Kann, Juhtimine .ee

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700