Autor: Lemmi Kann • 18. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LAWIN ühines Baltikumi suurimaks advokaadibürooks

Pan-Balti advokaadibüroode keti LAWIN liikmesbürood ühinesid, moodustades piirkonna suurima advokaadibüroo. Rohkem kui 130 advokaadiga suurbüroo Eesti kontoril LAWIN Lepik & Luhaäär täitus tänavu 20. tegutsemisaasta.

“Nii väikesel turul kui seda on seitsme miljoni elanikuga Baltikum on erakordne leida niivõrd põhjalikku ühe teenusepakkuja juurde koondunud ekspertteavet ja kogemusi,” ütles LAWIN-i juhatuse esimees Filip Klavins rääkides ühinemisest. 

Klavins viitas, et rahvusvahelised advokaadibüroosid hindavad väljaanded Chambers Global, Legal 500 ja IFLR 1000 on tunnistanud LAWIN-i ainukesena Baltikumis äriõiguse ja M&A valdkonna turuliidriks kõigis kolmes riigis.

Ühinenud grupi Tallinna, Riia ja Vilniuse büroode strateegilised otsused tehakse keskselt juhatuse tasandil ning iga õigusvaldkonnapõhiselt spetsialiseerunud töögruppi juhib üks partner, kes vastutab oma valdkonna arendamise eest kogu Baltikumis.

Taust

LAWIN asutati 2004. aastal kolme advokaadibüroo poolt, kelleks olid Lepik & Luhaäär (Eesti), Klavins & Slaidins (Läti) ja Lideika, Petrauskas, Valiunas ir partneriai (Leedu).

Lisainfot saab vaadata aadressil www.lawin.com.

LAWIN-i viimase aasta jooksul nõustatud olulisemad tehingud:

 ·        Baltikumi suurima külmutatud toidu tootja AS Premia Foods nõustamine aktsiate esmasel avalikul pakkumisel NASDAQ OMX Tallinna börsil mais 2010,

·        Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga (EBRD) nõustamine Lätis Parex Panga restruktureerimisel;

·        Osalemine Leedu seni olulisimas energiaprojektis, nõustades Leedu Vabariigi Valitsust, Lietuvos Energija AB-d (Leedu suurim energiaettevõte ning ainuke elektrijaotusvõrgu operaator Leedus) ning Visagino Atomine Elektrine UAB-d (uue tuumaelektrijaama projekti ettevõte);·        Molekulaarbioloogiliste toodete tootja Fermentas International nõustamine Thermo Fisher Scientific omandamisel. Tehingu väärtuseks oli 260 miljonit dollarit, mis tegi sellest viimaste aastate suurima omandamistehingu Baltikumis.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700