Autor: Lemmi Kann • 1. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamatupidajate lemmikud septembris: TOP 10

 Teeme tagasivaate lugudele, mis raamatupidaja.ee lugejatele septembrikuus kõige enam huvi pakkusid.

1.  Töötaja sooduslaenu intressi ähvardab 10kordne kallinemine

13. septembril sai teatavaks, et nii tööandjaid kui ka töövõtjaid võib ees oodata ebameeldiv üllatus, sest rahandusministeerium on paberile pannud tulumaksuseaduse muutmise eelnõu, mille järgi võrdsustataks töötajale soodustingimustel antava laenu intress tarbimislaenu omaga. Maksumaksjate liit esitas sel päeval riigikogu rahanduskomisjonile pöördumise palvega muudatus ära jätta või kaaluda alternatiive.Rahandusministeerium teatas seepeale, et nad juba ka ise sellest plaanist loobunud. Rahanduskomisjoni laual on mitmed variandid, mille vahel peagi valik tehakse.

2.  Audiitor: ettevõtja, ära mängi panka

Järgmisel päeval kirjutas samal teemal ka audiitorbüroo Rödl & Partner Audit OÜ vandeaudiitor Mart Nõmper, kes märkis, et kuigi sel aastal on oodata töötajate elavnevat huvi tööandja poolt soodustingimustel antava laenu vastu, ei soovita ta ettevõtjatel panka mängida sest nagu ütlevad kogemused, lähevad osad laenud alati hapuks ning tööandja heateost võib saada mõlema poole jaoks õudusunenägu.

3.  Ülemus, kuula mind ometi. Ma vihkan sind!

Ajakirja Director peatoimetaja Taivo Paju soovitab oma pöördumises kõikide Eesti ülemuste poole, et nad paneksid aeg-ajalt oma läpaka kinni ja kuulaksid tähelepanelikult, mida nende töötajatel öelda on. Enne, kui on hilja ning mõni ettevõttele väärtuslikest töötajatest ukse tagantkätt kinni lööb.

4.  Mitu tööandjat – kuidas arvestada sotsmaksu?

Äripäeva käsiraamatute foorumis vastas küsimusele, kuidas arvestada sotsmaksu, kui töötaja töötab mitme tööandja juures, KPMG Baltics AS

5.  CV, mis töötab sinu kasuksEurole üleminek – mida teha aktsia- ja osakapitaliga?Kuidas maksuamet kütuseturgu korrastabMaksumaksjate liidu juhatuse liige Lasse Lehis jätkas augustis raamatupidaja.ee-st alguse saanud teemat nentides, et  maksuameti ponnistused kütuseturu korrastamisel jäävad küsitava väärtuse ja tagajärgedega ettevõtmiseks seni, kuni seadusandja pole oma järjekordset praaki käibemaksuseaduses ära parandanud.Ligi 10 000 ettevõtet on maksuvõlgadega kimpusKui sein on eesUudiseid müügimaksurindelt – käes on tegude aegMüügimaks - kas maksta, vaidlustada või hoopis põgeneda selle eest teise linna? Maksumaksjate liidu juhatuse liige Lasse Lehise sõnul on käes aeg teha oma valik.

Kuidas koostada just selline CV, mis kõige paremini eesmärke täidab ning tulevase tööandja jaoks kõige olulisema info välja toob? Kolm moodust, kuidas end potentsiaalsele tulevasele tööandjale tutvustada, leiabki sellest loost.6. 

Advokaadibüroo Sorainen advokaadid andsid ülevaate, mis saab euro saabudes aktsia- ja oskapitalist.7. 

8. 

Maksuvõlgades ettevõtete arv ulatus aasta esimesel poolel 9591ni. Kõige kiiremini suudavad võlgnevustest vabaneda suuremad ettevõtted, selgus 14. septembril Krediidiinfo AS Eesti ettevõtete maksekäitumise 2010. aasta esimese poole statistikast.9. 

„Kui sein on ees, siis saad selgeks, mis asjad on sulle tähtsad.“ Nii ütles hea sõber Raimo Ülaverele, kes pani seepeale kirja viis punkti, mis aitavad ikka ja jälle tekkivatest seintest või siis moodsa nimega motivatsioonikriisidest või läbipõlemisest sirge selja ja uue jõuga läbi tulla.10. 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700