Autor: Lemmi Kann • 30. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksumaksjate liit sai 15aastaseks

Täna 15 aastat tagasi asutati Eesti Maksumaksjate Liit (EML). EML tähistab seda tähtpäeva maksukonverentsiga 6. oktoobril Meriton Grand Conference & Spa Hotel konverentsikeskuses.

EML on poliitiliselt sõltumatu laiapõhjalise liikmeskonnaga mittetulundusühing,.

mille eesmärk on kaitsta Eesti maksumaksjate huve ja õigusi, taotledaoptimaalset maksukoormust ning kogutud maksuraha efektiivset kasutamist,samuti kaitsta maksumaksjat maksuhalduri võimaliku omavoli eest. Sarnaseidorganisatsioone on loodud paljudes riikides ning tegutseb ka rahvusvahelinekatusorganisatsioon World Taxpayers Associations

Liit nõustab ja koolitab oma liikmeid – annab välja ajakirja MaksuMaksja ja

iga-aastaseid kommenteeritud maksuseaduste kogumikke, korraldab regulaarseltkoolitusüritusi, nõustab oma liikmeid igapäevaselt telefoni teel ja kodulehekaudu, vajadusel esindab oma liikmeid ka maksualastes kohtuvaidlustes.

EML hoolitseb ka mitteliikmete maksualase teadlikkuse eest. EMLi esindajad

kommenteerivad regulaarselt ajakirjanduses aktuaalseid maksuprobleeme ja annavad maksualast nõu. Koostöös maksumaksjate liiduga valmib KUKU raadios saade „Maksumaksja“.

EML eesmärk on saavutada selge, lihtne ja stabiilne maksusüsteem ning

säilitada Eestis atraktiivne ettevõtluskeskkond. 15 tegevusaastajooksul on esitanud arvukalt ettepanekuid ja arvamusi maksustamist ningettevõtlust puudutavate õigusaktide ja nende muudatuste kohta.

Maksumaksjate liit nõuadmine on, et maksumaksjaid koheldaks demokraatliku õigusriigi põhimõtete kohaselt. Seadusandja peab ka ise kinni pidama nendest reeglitest, mis ta on kehtestanud maksumaksjate jaoks. Näiteks 2007. aasta suvel kogus EML 18827 protestiallkirja Riigikogu liikmete plaani vastu hakata maksma maksuvaba „kuluhüvitist“ ilma kuludokumente esitamata.

 Maksumaksjate liitu kuulub praegu umbes 2500 liiget. Suurema osa liikmetestmoodustavad väikesed ja keskmise suurusega äriühingud. Liidu juhatusse on 15aasta jooksul kuulunud kokku 15 inimest. Juhatuse esimehena on ametis olnudEnn Roose, Ants Veetõusme, Ivo Raudjärv, Lasse Lehis ja Jüri Allikalt.

EML tähistab oma 15. sünnipäeva maksukonverentsiga 6. oktoobril Meriton

Grand Conference & Spa Hotel konverentsikeskuses.

Rohkem infot EML tegevuse ja saavutuste kohta leiab liidu kodulehelt.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700