Autor: Rivo Sarapik • 27. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ansip: uusi makse uuel aastal ei tule

Valitsusjuht Andrus Ansip andis täna riigikogule üle 2011. aasta eelarve, mis panevat tema sõnul aluse uueks majanduskasvuks.

Kuigi üleilmne majanduskriis pole peaministri sõnul kaugeltki läbi, on järgmise aasta eelarve kantud Ansipi kinnitusel eelkõige kahest suurest eesmärgist: majanduskeskkonna parandamine ja sotsiaalne sidusus ning turvatunne.

Peaministri selgitusel on valitsus keskendunud eelarvet koostades investeeringutele ja sellise keskkonna loomisele, mis toetaks majanduse uut tõusu, samal ajal sotsiaalset sidusust lõhkumata. "Oleme samm haaval liikumas kriisist väljumise faasist uue tõusu esimesse etappi. See ei juhtu üleöö. Kuid usun, et valitsus andis riigikogule üle "Uue majanduskasvu" eelarve," vahendas ERR.

Tuleva aasta riigieelarve kulude maht saab olema 6 miljardit eurot (ligi 94 miljardit krooni). See on viie protsendi võrra suurem käesoleva aasta 89,6 miljardi krooni suurusest eelarvest. Kasv tuleb peamiselt sellest, et taastuvad riigi poolsed sissemaksed pensioni teise sambasse.

Riigi tegevuskulud on tulevaks aastaks külmutatud.

Riigieelarve tulude mahuks on valitsus planeerinud 5,7 miljardit eurot. Seega on tuleva aasta eelarve defitsiit suurusjärgus 250 miljonit eurot, mis on 1,6 % sisemajanduse kogutoodangust.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700