13. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemus, kuula mind ometi! Ma vihkan sind

Ülemus, kuula mind nüüd. Istu ja pane see läpakas kinni! Sa võiksid mind ükskord ometi lõpuni kuulata.

Jah, meil on kaks viimast aastat olnud pidev kriisikomitee, aga see ei saa kesta igavesti. Ehkki tegelikult on see mõnes mõttes ükskõik. Mulle tehti just tööpakkumine. Nii et ma võin sulle nüüd öelda, mis ma sinust arvan. Ma vihkan sind ja sinu tööstiili. Ja tead, miks?

• Sest me kustutame kogu aeg tulekahjusid. Iga nädal tuled uue mõttega ning me hakkame uues suunas jooksma. Kõlab hästi – tulge mugavustsoonist välja, positiivne stress peab olema –, aga meie stress on kaugel positiivsusest, ja loovusega pole meil mingit pistmist. Sul puudub visioon, sa ei suuda eesmärke seada ega nende poole liikuda.

• Ma olen väsinud sinu kriitilistest märkustest. Tegelikult on mul juba kama, kas sa annad mulle pasunasse teiste ees või nelja silma all. Ma tean, sa oledki omal alal väga hea. Aga miks sa tuled alati liiga hilja, kui midagi enam muuta ei saa. Miks sind pole, kui asjad alles töös ja kõike saaks veel muuta?

• Ma olen väsinud inimliku tagasiside puudumisest. Ka sa tõstad minu ja mu inimeste eneseuhkust, öeldes, kui ilusad ja tublid me oleme? Ei. Kas me tõesti ei ole selleks kordagi põhjust andnud? Sa vihjad kogu aeg, et asendamatuid pole. Mul on seetõttu kogu aeg tunne, et mind siin väga ei taheta. Kui palju oled sa mind tõsiselt kuulanud ning aidanud mul minu puudustega võidelda?

• Ma olen väsinud sinu hüplikust juhtimisstiilist. Alles sa otsustasid tekitada kreatiivse õhkkonna, mis tähendas, et reeglite asemele tuli iseregulatsioon. Tegelikult tekitasid sa kaose. Kvaliteet hüples, mõned töötajad kantisid kliente oma firmadesse.

• Ma olen väsinud sinu võltsmoraalist. Sa tekitad alati endale paar lemmikut, keda sa ise pead ilmselt oma infoallikateks. Ning sa reedad ennast sellega, et su suhtumine on selgelt ebavõrdne. Nende  projektid võivad venida nagu ka sinu enda omad, aga meie saame hilinemise eest karistada.

• Ma olen väsinud sinu argpükslikkusest. Kui tuleb närvilist klienti rahustada või inimesi vallandada, pole sind kunagi olemas. Ma ei taha enam seda kõike ise teha. See ei ole delegeerimine, see on boring.

• Sa võtad kõike isiklikult. Ütled küll, et nothing personal, just business, aga sa ei unusta ega andesta kunagi midagi. Pigem tunnen, kuidas sa otsid hetke, et tagasi teha, kui sinu sõna peale ei jää.

Aga miks ma sulle seda kõike üldse räägin?

Sest tegelikult mulle meeldib mu töö ja mu inimesed. Ja nende pärast jääksin ma meeleldi siia edasi. Aga ainult juhul, kui sa selle üle, mis ma rääkisin, tõsiselt järele mõtled.Pall on nüüd sinu väravas.Director.

 

Autor: Lemmi Kann, Taivo Paju

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700