8. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

6 aasta eest suleti Meelis Lao aktsiooni tõttu McDonald's

Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul. 18 aastat tagasi

8.09.1992. Eesti NSV ülemnõukogu pidas oma viimase, erakorralise istungjärgu (ülemnõukogu alustas tööd 29.03.90 ja volitused lõppesid 29.09.92).

 8.09.1992. Asutati ühendus Eesti Elamumess, mille eesmärk oli hakata korraldama Eestis elamumesse. 8.09.1992. Äripäevas vahetus peatoimetaja: lehe eesotsas 1. numbrist ehk alates 9.10.89 olnud Hallar Lind lahkus ning uueks peatoimetajaks sai senine tegevtoimetaja Peeter Raidla; uue tegevtoimetajana asus aga ametisse senine toimetaja Igor Rõtov (Peeter Raidla lahkus peatoimetaja kohalt 19.10.92). 13 aastat tagasi

 8.09.1997. Taani kaubandus-tööstusfirma Eurodek Copenhagen tütarfirma AS Eurodek Transkeemia Eesti avas Muuga sadamas naftasaaduste ladustamise terminaali esimese järgu, mille rajamine läks maksma ligi 55 miljonit krooni. 12 aastat tagasi

 8.09.1998. ASi Viru Rand aktsia lahkus Tallinna börsilt (aktsiaga hakati vabaturul kauplema 22.07.97). 8.09.1998. Pärnumaal Häädemeestes asuv kergkruusatoodete tootja Fibo ExClay Eesti AS avas uue plokitehase, mille rajamine läks maksma üle 25 miljoni krooni. 10 aastat tagasi

 8.09.2000. AS Tallinna Väärtpaberibörs omandas kõik ASi Väärtpaberite Keskdepositoorium aktsiad, saades sellega ühtse strateegilise juhtimise all oleva grupi emaettevõtteks. 8.09.2000. Narva linnakohus mõistis ametiseisundi kuritarvitamises süüdi Narva endise linnapea Raivo Murdi ja karistas teda aastase tingimisi vabadusekaotusega (Murd garanteeris linna rahakotiga sõbra laenu). 8.09.2000. Tartu maakohus kuulutas välja investeerimisfirma ASi Talinvest õigusjärglase, Tartu valda Kõrvekülasse registreeritud TB Holding ASi pankroti. 6 aastat tagasi

 8.09.2004. Rendivaidlust lahendanud skandaalse kuulsusega ärimehe Meelis Lao aktsiooni tõttu jäi kogu päevaks suletuks Tallinnas Viru tänaval asuv McDonald´s. 8.09.2004. ASi Eesti Metallieksport (EMEX) uueks ärinimeks sai AS Kuusakoski. 8.09.2004. OÜ Advokaadibüroo Glikman & Glikman neli advokaati ning ASi Advokaadibüroo Aivar Pilv kaks advokaati asutasid uue advokaadibüroo OÜ Advokaadibüroo Straus & Partnerid (alates 15.08.06 kannab nime OÜ Advokaadibüroo Glimstedt Straus & Partnerid). 4 aastat tagasi

 8.09.2006. Kundas avati haavapuitmassitehas AS Estonian Cell, millesse osanikud – Austria kontsern Heinzel Group, Norra tselluloositööstus Larvik Cell ja Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank – investeerisid 2,4 miljardit krooni (tegu oli seni suuruselt teise Eesti tööstusesse tehtud välisinvesteeringuga). 8.09.2006. Põhjamaade suurim kütte- ja sanitaartehnika hulgimüügifirma Ahlsell AB ostis Urmas Sooalustelt ja Toivo Jalakaselt ära Eesti juhtiva sanitaartehnika müüja ASi FEB. Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus? jm.

 

Autor: Lemmi Kann, Väinu Rozental

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700