Autor: Lemmi Kann • 26. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: jäigad töötingimused peletavad tippspetsialiste

Firmajuhid, kes hoiavad liiga jäigalt kinni paindumatust töökorraldusest 9st 17ni viis päeva nädalas, võivad peagi andekatest töötajatest suu puhtaks pühkida. Sellisele järeldusele jõudis Reguse ülemaailmne uuring.

Paljud tippspetsialistid peavad paindlikke töötingimusi järjest olulisemaks ning sestap on kasvav trend, et jäikade struktuuridega firmas töötamise asemel võidakse otsustada oma ettevõtte loomise kasuks.

Regus Tallinn tegevjuhi Ragne Sinika sõnul selgitas nende uuring ka seda, kuivõrd olulised on paindlikud töötingimused naistele, kes pärast emapuhkust tööle naasevad. Uuringust selgus, et umbes pooled maailma ettevõtete juhtidest oleks valmis neid kohe palkama. Kõige kõrgem on vastav näitaja Indias, Austraalias, Mehhikos, Lõuna-Aafrikas ja Hiinas.

“Naiste hulgas on rohkesti säravaid talente, kelle puhul oleks absurdne arvata, et nende andekus koos pere loomisega automaatselt hääbub. Küll aga peaks tööandjad neid senisest enam toetama paindlike töötingimustega. Kui ettevõtete juhid võimaldavad emadel töötada osaliselt kodus või panna paika perekohustustega klappivat töögraafikut, vähendaks see tööle naasvate naiste stressi ning samas suurendaks produktiivsust,“ märkis Sinikas.

Uuringu, mille käigus küsitleti 11007 ettevõtet üle kogu maailma, tellis Regus.

Ragne Sinikas tutvustab uuringu tulemusi lähemalt sel reedel, 27. augustil toimuval naisjuhtide seminarisarja avaüritusel 'Olla naine. Olla juht. Olla mõlemad. Edukalt'.

Teiste kõnelejatena astuvad seminaril üles MPS Finland Consulting Oy valdkonnajuht Mari Maanonen, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Anne Mere, Inotex Grupi eestvedaja Monika Salu ja varahaldusettevõtte Avaron juhtivpartner Kristel Kivinurm-Priisalm. Seminari korraldab MyConference OÜ.

Hea teada

Regus on ettevõte, kes pakub uuenduslikke töökohalahendusi ning alternatiivi kontori traditsioonilisele rentimisele.

Reguse Tallinna ärikeskus avati Metro Plaza ruumides 2009. a lõpus ning see keskus täiendab Regus Grupi rohkem kui 1000 asukohaga ülemaailmset võrgustikku ja pakub uusi ärivõimalusi igat tüüpi ettevõtetele.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700