18. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna 11 aastat tagasi sisenes Baltika Poola turule

Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul. 16 aastat tagasi

18.08.1994. Tallinnas Järvel asunud VAZ-keskuses tegutsenud kuuest ettevõttest moodustatud AS Järve Autokeskus erastas 19,9 miljoni krooni eest VAZ-keskuse senise omaniku RASi Autoteenindus.

 15 aastat tagasi

 18.08.1995. Erastamisagentuur müüs hotelli Tallinn 15 miljoni krooni eest ASile Irnesse, mille enamusomanikuks oli Kompexim AG asepresident Olav-Lembit Uusna ja väikeosanikuks OÜ Estkompexim tegevdirektor Teet Kurs (riik erastas hotelli Tallinn 1993. aasta suvel ärimees Tauno Laigole; Tallinna linnakohus tühistas 21.03.94 ostu-müügilepingu, sest Laigo ei suutnud tasuda 80 miljoni kroonisest ostuhinnast esimest sissemaksetki). 13 aastat tagasi

 18.08.1997. Anatoli Kanajevi juhitud Transiidikeskuse AS, Šveitsis registreeritud Eastfert S.A. ja Vladimir Volohhonski asutasid peamiselt väetiste ekspedeerimise ja ladustamisega tegelev AS DBT. 11 aastat tagasi

 18.08.1999. Sai teatavaks, et AS Baltika asutas Poolasse tütarettevõtte Baltika Poland ning müüs esimese partii kaupa Poola suurimale kaubamajadeketile Domy Towarowe Centrum. 18.08.1999. Tallinna linnakohus kuulutas välja Opeli sõidukeid müünud ASi Baltmotors pankroti. 9 aastat tagasi

 18.08.2001. Leho Karjus valiti Isamaaliidu uueks peasekretäriks, enne seda oli ta ASi Kadrina Soojus nõukogu esimees; Isamaaliidu senine peasekretär alates 1999. aastast Andres Ammas asus tööle peaminister Mart Laari büroo juhatajana (Karjus astus Isamaaliidu peasekretäri kohalt tagasi 7.12.02). 7 aastat tagasi

 18.08.2003. Kommivabrik AS Kalev lahkus lõplikult Tallinna tootmishoonest Rae valda Jüri lähedal Põrguväljale ehitatud tootmishoonesse. 4 aastat tagasi

 18.08.2006. Investeerimispank LHV teatas firma jagunemisest kaheks – ASist LHV Group eraldati finantsnõustamisega tegelev AS LHV Financial Advisory Services, mis kuulus kaheksale partnerile, ja LHV Groupi koosseisu jäeti investeerimisteenuseid pakkuv AS Lõhmus, Haavel & Viisemann ning osalus pensionifonde haldavas ASis LHV-Seesam Varahaldus (viimaste omanikeks jäid Rain Lõhmus ja Andres Viisemann). 18.08.2006. Viru maakohus kuulutas pankrotistunuks luksuslaevade sisustamisega tegelenud OÜ Lindal Private Shipping, mille omanikuks oli endine tuntud kergejõustiklane Ramon Lindal. 18.08.2006. Tiina Kaalep lahkus Eesti Ekspressi peatoimetaja kohalt, sest sõitis koos Portugali suursaadikuks määratud abikaasa Mart Tarmakuga kaasa Lissaboni (Kaalep oli Eesti Ekspressi peatoimetaja alates 11.03.02). 1 aasta tagasi

 18.08.2009. Andres Sutt asus tööle Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) Põhja-Balti valijaskonna kontori vanemnõunikuna, enne seda oli ta kaheksa aastat Eesti Panga asepresidendi ametis. Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus?, ajakiri Eesti Majanduslugu jm.

Autor: Lemmi Kann, Väinu Rozental

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700