Autor: Lemmi Kann • 13. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harri Taliga: tööturg vajab lisaraha!

Tööpoliitikas toimuvad arengud avalduvad väga pika aja jooksul, mistõttu senine projektipõhine lähenemine tööhõive suurendamisele ei ole jätkusuutlik. Tööturuteenused vajavad lisaraha juba täna, märkis ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga.

Ametiühingute keskliidu esimehe Harri Taliga sõnul on täna murettekitav see, et tööturuteenuseid rahastatakse suurel määral Euroopa Liidu vahenditest, mitte riigieelarvest.

“Tööpoliitikas toimuvad arengud avalduvad väga pika aja jooksul, mistõttu senine projektipõhine lähenemine tööhõive suurendamisele ei ole jätkusuutlik. Tööturuteenused vajavad lisaraha juba täna, aga viimane aeg on mõelda ka tulevikule, kui Euroopa Liidu Sotsiaalfondist meile raha enam ei eraldata,” nentis Taliga. Ta rõhutas, et  ka statistikaamet tõdeb oma sõnumis, et tööhõive kasvas II kvartalis hooaja- ja juhutööde suurenemise tõttu. Seepärast on Taliga sõnul oluline see, et tööturuteenused hoogustaksid eelkõige püsivate ja kvaliteetsete töökohtade teket. 

Samuti torkas keskliidu esimehe sõnul silma see, et kuigi töötute arv vähenes 9000 inimese võrra, kasvas tööga hõivatute arv ainult 5000 inimese võrra. Probleemiks on ka pikaajalise töötuse kasvu jätkumine.

“Ametiühingud on seisukohal, et riigi poliitika peab keskenduma tööga hõivatute arvu jõudsamale suurenemisele. Erilist tähelepanu nõuab suurimate riskirühmade ehk pikaajaliste ja noorte töötute tagasitoomine tööhõivesse. See on äärmiselt kallis ja keeruline ettevõtmine, mis nõuab pingutusi mitmel suunal, eriti aga töötute ümberõpet nendele erialadele, kus luuakse uusi suure tootlikkusega töökohti,”  sõnab ametiühingujuht.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700