Autor: Lemmi Kann • 10. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milliseid asju ei pea uutena ostma?

Alati ei pea asju ostma uutena. Mõnikord saab anda hoopis vanadele esemetele uue elu. Lisaks keskkonnasõbralikkusele pakub selline tegevus tihtipeale ka rahasäästu, vahendab Bioneer.ee.

1. Osta kasutatud raamatuid. Kui sulle meeldib lugeda juturaamatuid, kui sa armastad luuletusi või kui sa murrad pead, millisest raamatust oma lapsele õhtujutte lugeda, siis sea sammud kasutatud raamatute poodi. Aegumatu väärtusega raamatuid on alati keskkonnasõbralikum osta kasutatutena.

2. Osta kasutatud auto. Uue auto tootmine on väga suure keskkonnamõjuga tegevus. Ka hind on uuel autol enamasti märkimisväärselt kõrgem. Tutvu enne uue auto soetamist ka kasutatud autode valikuga.

3. Osta kasutatud mööblit. Aastakümnete vanune tool, diivanilaud või kummut võivad olla palju vastupidavamad kui soodsa hinnaga uuest peast ostetud esemed.

4. Osta lastele kasutatud riideid. Kui sul on kodus üks või mitu kasvavat põnni, siis tee oma rahakotile ja ka planeedile teene ning osta lastele juba kasutuses olnud riideid.

5. Osta kasutatud muusikariistu. Nii annad väärt pillile uue elu ja tood muusika oma ellu soodsama hinnaga.

6. Osta kasutatud ehteid. Vanade ehete hulgast võib leida suurepäraseid esemeid, mis võib-olla vajavad lihtsalt puhastamist, et taas endises ilus särada.

7. Osta kasutatud muusikaplaate ja filme. Kui su lemmikmuusika või armastatud film lasti välja aastate eest, siis suure tõenäosusega võid sa leida inimese, kes tahab oma plaadi maha müüa või selle hoopis tasuta ära anda.

8. Osta kasutatud lauamänge. Milleks maksta lauamängu eest mitusada krooni, kui internetis kuulutades või taaskasutuspoest ostes saab selle kätte mõnekümne krooniga.

9. Osta korralikke kasutatud tööriistu. Kvaliteetsed tööriistad on sageli kallid, aga nad on ka vastupidavad, palju vastupidavamad kui odav hiinlaste toodetud träni. Just selliseid kvaliteetseid tööriistu on mõtet osta kasutatutena.

10. Osta kasutatud spordivarustust. Näiteks hularõngas, korvpall, sulgpalli reketid, jalgratas, joogamatt või hüppenöörid ei pea olema uued, et neid kasutada saaks.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700