Autor: Lemmi Kann • 9. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubavahetuse puudujääk suurenes juunis kaheksa korda

Eesti kaubavahetuse puudujääk oli juunis 1,9 miljardit krooni, võrreldes möödunud aasta juuniga suurenes puudujääk ligi kaheksa korda.

Juunis kasvas kaupade eksport jooksevhindades 7% ja import 23% eelmise aasta juuniga võrreldes. Impordi suurem kasv võrreldes ekspordiga suurendas kaubavahetuse puudujääki.

Statistikaameti teatel eksporditi juunis Eestist kaupu 10,2 miljardi krooni väärtuses ning imporditi Eestisse 12,1 miljardi eest. Mullu juuniga võrreldes suurenes eksport 0,7 miljardi krooni ning import 2,3 miljardi võrra.

Euroopa Liidu riikidesse eksporditi Eestist kaupu 7,1 miljardi krooni eest, mis moodustas 70% Eesti koguekspordist. Eelmise aasta juuniga võrreldes suurenes eksport ELi riikidesse 14%. Eksport ühendusevälistesse riikidesse vähenes 7%.

Euroliidu riikidest imporditi Eestisse kaupu 9,5 miljardi krooni eest, mis moodustas 78% koguimpordist. Mullu juuniga võrreldes suurenes import ELi riikidest 22%, import ühendusevälistest riikidest suurenes 28%.

ELi riikidega oli kaubavahetuse puudujääk 2,4 miljardit krooni. Kaubavahetuses kolmandate riikidega tekkis 0,5 miljardi kroonine ülejääk.

Maiga võrreldes vähenes juunis eksport 10% ning import 4%.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700