Rivo Sarapik • 27. juuli 2010
Jaga lugu:

Toidu- ja tarbekauba tootjad heidavad ühte

Toiduainete- ja esmatarbekaupade tööstuses ning jaekaubanduses elavneb ettevõtete ühinemis- ja ülevõtmistehingud (M&A), selgub KPMG uuringust. Ühinemine hoogustub lähiaastail veelgi.

“Esimeste majanduse stabiliseerumise märkide tekkimisel hakkasid ettenägelikud ettevõtted juba uueks majandusolukorraks valmistuma. Siiani on toimunud pigem suhteliselt väikesed tehingud ning konsolideerumised, kuid investorite riskitundlikkuse vähenemisel on paaril järgmisel aastal oodata tehingute hoogustumist, kuna ettevõtted positsioneerivad end strateegiliselt uutele turgudele ning üritavad parandada oma marginaale. Eesti näitel võib sellest sektorist mainida Orkla laienemist Eesti magusaturule Kalevi ostu näol.“ kommenteeris Virgo Süsi, KPMG finantsnõustaja.

Konsolideerumine on kõige aktiivsem arenevate riikide majandustes, nt. Hiinas, Indias ja Argentiinas ning Eestile lähematest riikidest Poolas ja Venemaal. Kesk-ja Ida-Euroopa riike iseloomustab suhteliselt hea toimetulek majanduslangusega ning suuremad väljavaated piiriülesteks tehinguteks.  

"Lisaks strateegilistele investoritele on rahvusvaheliselt silma jäänud ka private equity-ettevõtete suurenenud aktiivsus nimetatud sektoritesse investeerimisel.  Samuti on majanduslanguse ajal pikenenud private equity investeeringute ajahorisont ning muutunud olulisemaks nende osalemine ettevõtete pikaajaliste strateegiate koostamisel ning arendamisel," lisas Süsi.

KPMG uuring põhineb intervjuudel KPMG M&A ekspertidega üle maailma.

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt