Rivo Sarapik • 15. juuli 2010
Jaga lugu:

Raie: ettevõtja, ära jäta eurole üleminekut vaid raamatupidaja õlule

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juhi Siim Raie sõnul on ettevõtjate eurole valmistumisel murekohaks kahenädalane paralleelvaluutade kasutamise periood jaanuari alguses ning väike-keskmise suurusega firmade juhtide võimalik vähene informeeritus euroteemal.

"Ei maksa alahinnata inimeste uudishimu uue raha vastu," selgitas Raie. "Paralleerahade kasutamisel on 1. jaanuar on küll laupäev ja 2. jaanuar pühapäev, kuid näiteks Slovakkia kogemus näitas, et inimeste huvi on uue vastu suur. Näiteks soovitakse kroonidega makstes tikutoos osta, nõudes tagasi eurosid."

Ettevõtjatele teevad uuele valuutale üleminekul tema sõnul hetke peavalu peamiselt tehnilised küsimused, mis eilse üleminekukursi kinnitamisega vastused saavad. "Suure ettevõtted ja pangad hakkasid ettevalmistustega tegelema juba 2005.-2006. aastal, kui oli teada kurss eurole ja suured ketid kuvasid kahes vääringus hindu juba ammu. Mure on pigem nende ettevõtete pärast, kes ei kuulu ei kaubanduskotta ega mõnda teise erialaühendusse ega ole ka omavahel tihedalt seotud," kommenteeris Raie Eesti ettevõtjate valmisolekut eurole üleminekuks.

Lisaks tahaks Raie väike- ja keskmise suuruse firma juhtidele südamele panna, et juhid ise euroteemaga end kurssi viiks, mitte seda kui rahateemat vaid raamatupidaja õlule suunaks, sest raamatupidaja puutub küll firma rahavoogudega kokku, ent tihti näiteks kliendiga kontakti ei ole.

 

Jaga lugu:
RAAMATUPIDAJA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad raamatupidaja uudised igal nädalal enda postkasti.

Raamatupidaja.ee toetajad:

Enimloetud
Marianne Lõhmus
Marianne LõhmusärijuhtTel: Marianne@raamatupidaja.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin Puhkanraamatupidaja.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt