Autor: Rivo Sarapik • 13. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas nõude loovutamiselt tuleb käibemaks tasuda?

Mis tingimustel tekib nõude loovutamisel käibemaksuga maksustatav käive?

Küsimus: Ettevõte soovib oma nõuded müüa teisele ettvõttele, nõuete eest küsitakse 1000 krooni. Kas see 1000 peab sisaldama käibemaksu?

Vastus: See, kas 1000 kr nõuete müügist sisaldab käibemaksu või lisatakse see, on tehingupoolte omavahelise kokkuleppe küsimus. Seadus seda ei reguleeri. Siiski tuleb märkida, et kui nõue võõrandatakse nõude enda väärtuses või nimiväärtusest odavamalt ei ole tegemist teenuse osutamisega, millest tekib käibemaksuga maksustatav käive.

Äripäeva Käsiraamatute foorumis vastas KPMG Baltics AS.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700