Autor: Rivo Sarapik • 12. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtjad aitavad töötutel oma firmat luua

Tartus käib eraalgatuslik projekt, kus ettevõtjad aitavad nõu ja jõuga töötutel oma firmat luua.

Eesti töötutel ei ole ainus võimalus paaniliselt töökohta otsida või Töötukassa sabas seista - hea tahtmise korral on võimalik ise ettevõtjaks hakata.

Kokk-kondiitri erialase haridusega Birjo Urbas koondati kahe aasta eest oma töökohalt, mis andis viimase tõuke ellu viia ammune unistus: teha oma isiklik pisike perekohvik, vahendas Rahvusringhääling. Töötukassa 70 000 kroonise ettevõtte alustamise toetuse abil, mida mullu said Eestis 500, tänavu juba ligi 400 töötut, kohviku Anna Edasi käima lükanud Birjo Urbas tunnistab nüüd, et kõige raskem oli just leida julgust teha esimene samm, et astuda tundmatusse ettevõtluse maailma.

Töötutele nõu andev ettevõtja Jaanus Pulles ütles, et ka nõuandjatele on koolitusest kasu, sest uutest firmadest saavad nende partnerid.

Koolituse idee autori, Estonian Euromanagement Institute'i direktori Marju Unti arvates on töötutel kadunud ära vaba inimese usk iseendasse.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700