Autor: Rivo Sarapik • 2. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uhiuus perekonnaseadus tekitab küsimusi 

Eilsest kehtima hakanud uus perekonnaseadus, mis täpsustab muuhulgas abikaasade vahelisi suhteid ning uuendab laste ja vanemate hooldusõigust, on juba tekitanud segadust näiteks eestkoste osas.

Eesti Lastevanemate Liit on saanud mõned väga tõsised pöördumised seoses uue perekonnaseadusega, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Alaealine on kohe saamas emaks ning perekond on ühiselt otsustanud, et nad soovivad lapse jätta vanavanemate eestkostele. Aga ametnikud ei tea täpselt, kuidas seda vormistada ja perekond on huvitatud, et see laps vahepeal ei satuks lastekodusse," tõi näite lastevanemate liidu juhatuse liige Liisa-Ly Pakosta.

Pakosta nimetas teise probleemina eakate inimeste muret selle kohta, miks seadus neil vahet teeb - nimelt näeb perekonnaseadus ette kaks põlve ettepoole ja kaks põlve tahapoole ulatuvat ülalpidamiskohustust, mis tähendab näiteks, et kui eakas inimene vajab hooldekodu kohta, tuleb see lastel ja lastelastel kinni maksta.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700